Megoldódna vajon egyes iskolások viselkedési problémája, ha újra lehetne pálcázással, körmössel nevelni?
Úgy nem oldaná meg, ha a szülő otthon közben a gyerek pártját fogja, és a tanárt szapulja, aztán bemegy az iskolába, és ráburítja az asztalt...
Régen, ha egy gyerek rosszat csinált az iskolában, és mondjuk rávertek a kezére, otthon el se merte mondani, mert a szülei is leszidták/megbüntették volna.
Nem. Viszont az egyenruhát bevezetném, olyat, mint amit az angol vagy a japán iskolások hordanak. Legalább egymás lenézése visszaszorulna.
Az lenne megoldás, ha komolyan vennék a családi pótlék megvonását az igazolatlan hiányzások fejében.
# 6/7
Ez nem olyan egyszerű. Vannak gyerekek, akiket az égvilágon nem érdekel semmi, ami nem szex vagy pankráció. Tehát hiába adott egy jó tanár, ha egy húszfős osztályból nyolc tiszteletlen és neveletlen. És nem működik semmi olyasmi, hogy "Fiam, ha nem hagyod abba, megyünk az igazgatóhoz", még akkor se, ha tényleg az igazgatói irodában köt ki. A beírások hatástalanok, még a pedagógusnak kell félnie, mert rá mert szólni a gyerekre, hogy maradjon csendben, ha a tanár beszél. (Mert bejön anyuci a fél családdal, és lesz nemulass!)
Vagy azok, akik azt mondták hogy nem, adhatnának tippeket, hogy lehetne viselkedészavaros cigánygyerekekre hatni!
(A viselkedészavaros alatt nem a sajátos nevelési igényűeket értem, velük nincs baj, amit valahogy ne lehetne megoldani.)
6-os vagyok (pedagógiát (is) tanultam)
Én úgy oldanám meg, bár lehet, hogy kicsit durván hangzik, hogy kiküldeném, és ha nem menne magától kiraknám a folyosóra a holmiját (ha nagyon ideges lennék, kivágnám az ajtón, az egyik volt tanárom csinálta ezt ilyen helyzetben, utána a gyereknek "nem volt több kérdése", ahogy mondani szokták:D). De hogy ne zavarja a tanítást, mindenképp kizavarnám. Aztán ha megbukik, az ő baja, ha ennyire nem érdekli az órám, akkor üljön kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!