Ez most komoly?!
Egy államilag nem finanszírozott, ELTE-magyar (sima) szak képzés hány Ft? Elkezdek gyűjteni rá....
14L
Azt mondták, hogy 200.000-400.000 között lesz. De négy év alatt még sok minden változhat (reméljük, hogy fog is)
Egyébként: alapszak, nem sima ;]
És nem "hány Ft." hanem: "mennyibe kerül?" ;]
Hagyjuk már abba ezt a büfészakozást, mert piszkosul bántó tud lenni.
Főleg azért, mert valaki a műszaki képzésre, sőt, az orvosira is csak büfézni jár.
Mert a nyelvszakot végzők, a tolmácsok, fordítók azok lesznek? :D Ne vicceskedjünk már :D
A másik: ha kifizetem a tandíjamat, akkor ne szóljanak már le, hogy "büfészakos" vagyok-e, vagy nem.
Arról már ne is beszéljünk, hogy nem "büfészakozni" kellene, mert nem a szakot kell elítélni/megítélni, hanem azokat az államis fiúkat/lányokat, akik három nap után rinyálnak, hogy "Fáradt vagyok/nincs kedvem bemenni/stb."
Ahonnan nem dobják ki egy éven belül azokat, akik 3 nap után rinyálnak, nem járnak be, azt a képzést én nem tudom komolyan venni. Azt a diplomát, amit szinte semmi tanulással, átbukdácsolva 3-4 év alatt meg lehet szerezni, azt nem tartom egyenrangúnak azzal, amihez 5-6 éven keresztül vért kell izzadni. Nem muszály büfészaknak nevezni, nevezhetjük máshogy is, de ez a dolgon nem sokat változtat. Nem mondom, hogy a nyelv szakok mind "gyorsétkeztetési" szakok, mert nem jártam rájuk, nem ismerek ilyen szakost. De másokat ismerek, akiknek heti néhány órájuk van. 11-re járnak suliba és délután már indulnak haza. Általában 4 vizsgájuk van egy félévben.
Lehet itt vitatkozni, hogy van-e olyan, hogy büfészak, de nincs sok értelme.
"Lehet itt vitatkozni, hogy van-e olyan, hogy büfészak, de nincs sok értelme."
Mivel nem ez volt a kérdés, tényleg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!