Hogyan mondjam meg tapintatosan, hogy nem töltöm náluk a szilvesztert?
A kérdés nem igazán családi témájú, mert az egyik legjobb barátomról van szó.
Kollégiumi szobatársak vagyunk, és mindig mindenben számíthatunk egymásra. Annak ellenére van ez így, hogy nagyon eltérő családból származunk. Az én családom elég tehetős, az övé pedig szegény. Ezt mindig is tudtam, de nem érdekelt. Olyannyira nem, hogy mikor meghívott magukhoz szilveszterre, azonnal igent mondtam, tekintve hogy a szüleim ilyenkor mindig unalmas, puccos partit adnak sznob barátaiknak.
Karácsony után azonban közös programunk volt a barátommal és úgy beszéltük meg, hogy kocsival érte megyek hozzájuk. Be is hívtak a lakásba, de kiábrándít élmény volt. Az hogy irtózatosan büdös volt, először nem is döbbentett meg, mert tudtam hogy több macskájuk is van. De a bűz mellett még kosz is volt. Nem rendetlenség, hanem kosz. Macskapiszok, zsíros, koszos edények, penészes kenyér darabok és ehhez hasonlók voltak mindenfelé. A családja is elég igénytelen volt, piszkos ruhák és mosdatlan szag.
A barátomat nagyon bírom, olyan, mintha a testvérem lenne, de képtelen lennék ilyen körülmények közt eltölteni egy éjszakát.
Hogy mondjam meg neki, hogy nem megyek el hozzájuk, hogy ne bántsam meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!