Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Postai címzés Japánba?

Postai címzés Japánba?

Figyelt kérdés
Ha japánba akarok levelet küldeni, írhatom a címzést írásjelekkel (ha odaírom mellé, hogy JAPAN így nagy nyomtatott betűkkel)? Végülis nekik csak a japán postaközpontig kell eljuttatniuk, ott meg már tudnak japánul olvasni, nem?
2011. dec. 24. 15:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát én múlthét küldtem Japánba, és nem írtam rá kanjikkal, pedig tudok japánul, mégis megérkezett a csomag.

Azért ne írd az egészet kanjival, mert Japánon belül nem egy postaközpontba viszik (ha hajóval, akkor nem egy kikötőbe, ha repülővel, akkor nem egy repülőtérre), mert tudod Japán nem akkora, mint Magyarország, hogy ígyisúgyis előbb BP-re megy a külföldi csomag, aztán majd szétosztják. Marhára nem mindegy, hogy éppen japánon belül Kyoto-ba, Oosakába vagy épp Tokyo-ba vagy valami isten háta mögötti szigetre szeretnéd-e küldeni. Ha csak annyit írsz rá, hogy Japán, és a többit mind kanjival, akkor egyrészt rád fognak szólni a magyar postán, másrészt a csomagod tesz egy pár hetes kerülőutat.

2011. dec. 25. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!