Feltétlenül át kell/ene/ esni a ló másik oldalára?
Már megint a nyugdíjasokat riogatják azzal, hogy
megszüntetik vagy beszűkítik az utazási kedvezményeket.
Figyelt kérdés
Gondoljátok meg: amíg az ember dolgozik, azért nem tud rokonokat, unokákat, barátokat látogatni, mert se ideje, se ereje nincs elég hozzá, meg hát pénze se nagyon. Végre megvénülünk és élnénk az utazási lehetőséggel, mert most ugyan idő már lenne rá, de erő és pénz még sokszor nem. Óriási hibának tartanám ezt a fajta újabb szivatást, hiszen eddig is a legtöbbet a nyugdíjasoktól vettek el. Az idős emberek nagy része nem is képes igénybe venni az ingyen-utazást, mert olyan az egészségi állapota, hogy el sem tudja hagyni az otthonát. Sokkal ésszerübbnek tartanám, ha egy névleges összes befizetése mellett igényelni lehetne a kedvezményt és akkor tényleg az kérné, aki még képes is felhasználni. Bár az én 48 ezer forintos nyugdíjam mellett talán így is megkapnám, mégis a normálisabb megoldás pártján vagyok.
2009. máj. 18. 19:59
1/7 anonim válasza:
Hát igazából én úgy gondolom, hogy ezzel a nyugdíjkorhatár emeléssel is azt érik el, hogy nem sokan érik meg a nyugdíjt és így kevesebb nyugdíjat kell fizetni majd, tehát kevesebb nyugdíjast kell majd eltartani. Így oldják meg a természetes öregcsökkenést! Mást sajnos nem tudok mondani!
Csak egyet nem tudok! 23 évesen nem tudok dolgozni mert nincs tapasztalatom, 40 évesen már idős vagyok, 53 évesen már nem is tudom, de még kéne 12 év vhol hogy el tudjak menni nyugdíjba. A másik az is érdekes hogy kötelezik a fiatalokat hogy belépjenek a magánnyugdíjpénztárba, a nyp meg úgy fekteti be a pénzt ahogy akarja. Aztán vagy lesz nyugdíjunk vagy nem. Persze csődbe nem igazán tud menni hiszen mindig vannak új fiatalok akik kezdik a munkát és kötelező belépniük. Szóval ügyesen megcsinálták ezt a mnyp-t is! Így legalább csináltak mhelyet a rokonoknak!
Meg hát igen ez is nevetséges hogy az utazási kedvezményt is elveszik. Idáig is kevés nyugdíjas tehette meg hogy 65 év felett tudott még utazni. Mert sokan ki sem tudnak mozdulni otthonról. Szerintem azért 65 éves kor felett megérdemli az aki még bírja hogy ingyen utazhasson! dolgozott ő már azért eleget életében!
Én fiatal vagyok de így gondolom!
2009. máj. 18. 21:51
2/7 anonim válasza:
Meg lepődnél az egészségügyi helyzetükön!Órákig pletykálgatnak a piacon utána meg nyüszítenek,hogy fáj a lábuk és adják át a helyet!Nem hinném,hogy járna nekik 13.havi nyugdíj,mert én még soha életemben nem kaptam 13. havi bért!Vagy mindenkinek vagy senkinek!És szerintem sokkal többet vettek el az alsó és alsó-közép-osztály beli emberektől,mint akár a nyugdíjasaktól!A termékbemutatókon ezrével veszik a több százezer ft-os holmikat,nagy részük zsebből kivág 100 ezer Ft-ot is!El hiszem,h van akinek nehéz de legtöbbje jobban el egy dolgozó családos embernél is!Én nem öreg koromra akarok gazdag lenni,hanem most jobb módban élni,ha már egyszer halálra dolgozom magam!!!Arról nem is beszélve,h mikor nyugdíj mellett dolgoznak,elveszik a munkalehetőséget a fiatal egészséges emberektől!Szerintem tudni kéne hol a határ és mikor kell visszavonulni!!!
2009. máj. 18. 21:53
3/7 A kérdező kommentje:
Véletlenül pontosan tudom, hogy a nyugdíjasoktól vettek el a legtöbbet, vagyis 310 milliárdot! Ez tehát már nem is lehet vitatéma. A piacon való pletyiről meg annyit, hogy sokan úgy vonszolják ki magukat és gondold csak meg: nekik is kell valami ingyen szórakozás. A piac erre a legjobb fórum. Én a fiatalokat is nagyon sajnálom. Örülök, hogy már nem vagyok az, nem is tudom hogy élném meg ezt
2009. máj. 18. 22:35
4/7 A kérdező kommentje:
/folytatom/ helyzetet. A nyugdíjpénztár a másik nagyon szemét dolog. Úgy kezelik az emberek pénzét, mintha kaszinóra gyűjtenék. Dehát nálunk minden ebek harmincadjára jut, ha nem vigyázunk!.
2009. máj. 18. 22:38
5/7 A kérdező kommentje:
A másik! Arra is megvan a /szomorú/ magyarázat, miért éppen az öregeket fűzik be a bemutatós utak szervezői és miért is költenek arra, amire egy fiatal sokszor nem. Ő még 100 forintból is el tud tenni, ha akar tiz forintot. És tudod, miért? Mert fél attól, hogy másra szorul, fél a betegségtől, a bizonytalanságtól és éppen azzal engedi ki a gőzt, hogy megvesz olyasmit, amit bőven tudna nélkülözni. De hát mikor vegye meg, ha nem az élete végén? És a lelketlen szervezők erre utaznak. A hiszékenységükre, a megtakarított pénzükre és arra, hogy meglebegtetik előttük a /még/hosszabb élet lehetőségét, ha megveszi ezt, meg azt a csodaszert. Idős embert sokkal könnyebb megvezetni és ezt sokan kihasználják.
2009. máj. 18. 22:44
6/7 anonim válasza:
Ez így van az időseket sajnos könnyen meg lehet vezetni.Én személy szerint csodálkoztam a tévé riportban látottakon,hogy honnan van a nyugdíjasoknak ennyi pénze,és akkor mért sírnak folyton.A 13. havi nyugdíjat szavazóbázis szerzés miatt adták a pártok mégpedig úgy,hogy kölcsönt vettek fel rá amire többek között most kapunk IMF hitelt,hogy vissza tudjuk fizetni mert lejár a határidő.Ha nincs miből akkor nem lehet adni,ezt meg kéne érteni !vagy vegyünk fel még egy kölcsönt rá? De elvehetnénk még attól a 2.900.000 aktív dolgozótól 20 százalékot akkor lesz megint 13.havi igaz a dolgozók meg majd éhen döglenek akkor majd nyugdíj se lesz.A 65 évre emelés meg azért van mert már alíg van valaki aki eltartsa a nyugdíjasokat meg a sok ingyenélőt,had ne írjam le kiket.2050-re már nyugdíj sem lesz.Egyébként a Kádár rendszer tök üres tb kasszát adott át,ezért is kellett bevezetni a jövedelemadót.Szumma szummárum szarból nem lehet várat építeni.Amíg a fél ország segélyből meg nyugdíjból él addig itt nem változik semmi.Aki szegény az is marad.
2009. máj. 19. 10:16
7/7 anonim válasza:
Szia!
Te magad és a többi válaszadó írja, hogy alig veszik igénybe, mert öregek, rozzantak. Akkor mi a baj ezzel?
Minden évben minden nyugdíjasnak (öregségi-, rokkant- stb.) kipostázzák az utazási kedvezmény igénybevételéhez a szelvényt, amit nem kevés pénzért állítanak elő, plusz a postázási költség, azért, hogy utána ne tudja, akarja igénybe venni. Ez szerinted nem pazarlás?
Igen, jó megoldás lenne, ami írtál, e hidd el, lennének olyanok, akik azon háborodnának fel. Tökéletes megoldás nem létezik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!