Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lehet a legésszerűbb...

Mi lehet a legésszerűbb válasz erre az érdekes szociológiai kérdésre?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó lány barátom, én fiú vagyok. Nagyon jól passzolunk egymáshoz, mindketten filozofikus alkatok vagyunk és elmélyedünk különböző témákban elég tüzetesen, bírjuk egymást.

A dolog ami fejtörést okoz (okozott) a szociális kapcsolatok terén van. Ő szép lány, serdülőkorban van és tele van barátokkal, társaságokba jár. Én sem vagyon ronda fiú és épp kifelé tartok a serdülőkorból, de soha nem volt társaságom, nem hívtak sehová. Szentül meg van róla győződve, hogy a hozzá-állásommal van a gond, hogy belülről elutasítok mindenkit és némi önbizalomhiány sem kizárható. Én ezzel szemben viszont azon az állásponton vagyok, hogy ő egy fincsi tinihusi kis-csaj, ami minden társaságnak csak a hasznára lehet, már csak a látvány miatt is és egy szép lány mindig kellemes beszélgetőtárs.

Az az igazság, hogy iszonyúan irigylem amiatt, hogy úgy gondolja mindez az intellektusának köszönhető, pedig ez csak részben igaz és, hogy a mostani szépségét felhasználva tartós kapcsolatokat alakít ki amik a jövőben a hasznára lesznek, én meg konkrétan semmit.

Mindketten olyanok vagyunk, akik tudnának mihez kezdeni az emberekkel, ha már baráttá tettük őket, de én valamiért a valóságban nem vonzok senkit, és taszítom is az embereket, pedig jófej vagyok és nem is nézek ki borzalmasan.

Szerintetek mi az igazság?

2011. dec. 19. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy várod a sült galambot. Azt hiszed, majd valami menő banda rád talál, és elhív valahova bulizni. Sajnálom, de neked kell kezdeményezned.

Ismerek pár antiszoc embert, és minddel van valami lelki probléma. Nem pont égbe kiáltó, de van.

Exem pl 29 éves, soha nem volt egy barátja sem, a szüleinak nem meri megmondani, hogy dohányzik, soha nem volt még szórakozóhelyen, és 3 nálam jóval idősebb nővel csalt meg. (50 év körüliek)

Ha jó fejnek tartod magad, akkor nincs mitől félned. Haverkodj, állj be a fiúk közé, invitáld őket egy sörre valahova. Ha tényleg jó fej vagy, akkor nincs mitől félned.

Egyébként az hülyeség, hogy a csaj csak a szépségének köszönheti a barátait. Millió rusnya lánynak is akad legalább 1 barátnője.

2011. dec. 19. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb válasz az hogy mindkettőtöknek igaza van.

Az önbizalom hiány és a tudat alatti sok mindent befolyásol az emberi kapcsolatokba, amit te magad észre sem veszel.

Nagyon sokat számít a kisugárzás.Hisz gondolj bele, mész az utcán és keresel valamit, nem biztos hogy az első szembe jövőtől kérsz segítséget, függetlenül attól hogy hogy néz ki, hanem egy olyantól akinek olyan a kisugárzása, hogy szívesen megszólítod.

Sajnos ezen elég nehéz változtatni, főleg ha nem is tudod hogy mi az ami "taszító" benned.

Neked is igazad van a barátnőddel kapcsolatban.A szépsége miatt előbb megszólítják, előbb beszélgetésbe kezdenek vele.Bár ha nem lenne jó a kisugárzása, nem menne sokra a csinosságával.Benne van valami ami azt közvetíti az emberek felé, hogy gyere beszélgessünk, ismerkedjünk meg.

Ha e-mellé intellektualistás is párosul az már csak egy plusz pont, és meg is tudja tartani az ismerősöket, barátokat, hisz nem csalódnak benne.

Te lehet kicsit bizalmatlan vagy.Próbálj te kezdeményezni, és mutasd meg hogy érdemes vagy barátnak, de ehez az kell hogy egy idegen iránt is tudj bizalmat mutatni, ne csak azzal bánj jól, és azt tudd kezelni akit már ismersz.

2011. dec. 19. 17:40
 3/6 A kérdező kommentje:

ma 17:34

Sajnállak az exeddel kapcsolatban, én azért nem vagyok ilyen szélsőséges eset.

"Millió rusnya lánynak is akad legalább 1 barátnője."

Ez a lány folyamatosan talpon van, házibuli, szülinapi meghívások hegyén-hátán, 20%-ot adok arra hogy az egyénisége miatt.

De gondolom te is tudod, hogy a szépség jó belépő, aztán persze az egyéniség megtarthatja az embereket.

"Ismerek pár antiszoc embert, és minddel van valami lelki probléma."

Ennek a lánynak is nagyon sok lelki problémája van, mégis társaságokról társaságokra jár, érdekesebbnél érdekesebb emberek közt én pedig javarészt csak idiótákkal találkozom, pedig mindent megpróbálok annak érdekében, hogy bebizonyítsam ennek az ellenkezőjét.

"Ha jó fejnek tartod magad, akkor nincs mitől félned."

Igen ezen most elmosolyodtam :DD el is árulom miért: Én jófejnek tartom magam, de mások attól még nem biztos, SŐT. :D

Az az igazság, hogy én tudnék mit kezdeni az emberekkel, lennének terveim, ötleteim, úgy, hogy közben becsülném is őket, de nincsenek körülöttem emberek... Körülötte viszont vannak és nagyon irigy vagyok emiatt, szoktunk találkozgatni mert elég messze lakik és mikor ott vagyok, egy egész más világ. És a durva, hogy annak hatására, hogy vele vagyok, mármint, hogy ő mutat be valakinek, hozzám is egész máshogy állnak..

2011. dec. 19. 17:45
 4/6 A kérdező kommentje:

ma 17:40

Ez valami hihetetlen nagy kihívás ám. A tudat alattimmal hadakozni, mintha egy 10fős sereggel próbálnám bevenni Moszkvát.

Egyébként kísérletezek ezzel, de elég durva dolgokba csapnak át ezek a próbálkozások, pl ülök, ott vannak előttem az emberek és épp belül vizsgálom magam, hogy mit kellene megváltoztassak ahhoz, hogy történjen valami és semmit nem találok belül ami javítaná a kisugárzást, már a hangom is mélabús amikor megszólalok és folyamatosan korrigálnom kell.

(Mielőtt valaki előhozakodna a pszichológussal, inkább hanyagoljuk, konkrétan amikor jártam 1-nél, én figyeltem meg a kényszerreakcióit, az ide oda pillantgatásokat, abszolút nem segített és ez most nem arrogancia, minden múltbéli hatást felszámoltam, ismerem a módszereket, (sokáig én is az akartam lenni) és nem tudnának segíteni ezen, egy embert magvában nem lehet megváltoztatni. Annyira sorsszerű az egész, pedig egyébként az előre megírt sorsban soha sem hittem...

2011. dec. 19. 18:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát nagyon hülyén fog ez hangzani, de hívd el őket inni :D próbálj mindenkivel kedves lenni, dobj be néha pár jó viccet, és ne félj bohócot csinálni magadból, ha társaságban vagy! A kisugárzás sokkal inkább megfogja az embereket, mint a szépség, úgyhogy gyúrj önbizalomra!
2011. dec. 21. 00:42
 6/6 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok!És én is sokat gondolkozom stb.. A baj szerintem az, hogy túlságosan adsz más véleményére és ha elsőre egy ember nem szimpi azt egyből el is utasítod. Én is jófej vagyok, de ezt az énemet sokan nem ismerik, mert a többség nem ismer úgy igazán.. Aki meg igen annak meg megvan a saját bandája. Próbálj pozitívan felfogni mindent és akkor egymás után jobb dolgok történnke veled ne a problémákat nézd , tedd odébb más véleményeit és magadra figyelj, magadnak te legyél az első.Ha van időd délután vagy egy rossz nap után menj el futni vgay csináld azt amit szeretsz!
2012. márc. 9. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!