Na tőlem kaptál zöld kezet, én is egyetértek a véleményeddel, csak nem szoktam pontozni (se fel, se le) senkit.
(hatodik)
Nem "szerintem". Nem kell találgatni. Nem kell az érzéseid alapján megbecsülni.
Átfogó tudományos vizsgálat eredménye. Csak meg kell érteni.
Biológiai tény: ,,Egy felnőtt férfi agya átlagban 1,37 kg-ot nyom és 1,26 liter térfogatot foglal el, egy felnőtt nő agya 1,24 kg tömegű és 1,13 liter térfogatú." Viszont a nők általában jobb iskolai eredményekkel rendelkeznek. A férfiaknak pedig nagyobb az önbizalmuk, jobban el tudják adni magukat.
De ez csak az átlag. Vannak nagyon okos nők, és nagyon okos férfiak is, és ugyanúgy vannak, nagyon buta nők és férfiak is. Azt szokták mondani, hogy a nők között több az átlagos képességű, viszont a férfiak között nagyok a szélsőségek (tehát egy férfi vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, az átlagosból van kevés).
A két nem agya másképp épül fel általában. Ez se egyetemes tény. Ugyanis az én agyam inkább a férfiakéra hasonlít, pl. inkább egy dologra koncentrálok, de az jól sikerüljön, jók a tájékozódási képességeim, vásárlás helyett inkább vmilyen tudományos cikket vagy előadást nézek meg, és ha valaki elsírja nekem a problémáját, nem a lelki tánmaszt nyújtom, hanem a probléma forrását keresem és próbálom megszüntetni.
A legjobb barátnőm pl egy zseni, tényleg :D Gépészmérnök akar lenni, és nagyon okos, kreatív, értene hozzá, érdekli. Alig tanul valamit (kicsit lustácska), de kitűnő tanuló! Szóval nem lehet általánosítani.
Viszont aki azt állítja, hogy a nők átlagban okosabbak, az biológiai tényeket hazudtol meg => nem okos ember :)
17/ L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!