Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A motoros bandák dzsekijén...

A motoros bandák dzsekijén mit jelent az 1% felirat?

Figyelt kérdés
Rajta van a banda neve, a logójuk, a személy neve aki viseli a dzsekit, az mc felirat, meg ez a bizonyos 1% némelyiken. De mit jelent az 1%?
2011. dec. 8. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:
18%
A véralkoholszintjüket.
2011. dec. 8. 14:59
 2/2 Telibek.Úr válasza:
100%

Az 1% felvarrót a Hells Angels motorosai kezdték viselni bőrdzsekijükön jól látható helyre téve miután a '60-as években az amerikai média felkapta azt a jelentést, amit az AMA (American Motorcycle Association) adott ki 1948-ban a Hollister-i és azt követő események után, arra vonatkozóan hogy a motorosoknak csak egy százaléka "rossz ember", így a média minden motorost aki Harley-val járt, hosszú hajú ne adj’Isten tetovált volt, 1%-osként bélyegzett meg.Nos miért hordják az Angyalokon kívül ezt a felvarrót napjainkban egyre többen motorosok?Szerintem kétértelmű lehet.Talán pont azért, hogy mindazoknak akik előítéleteikkel megbélyegzik őket, az arcába vágják: nem vagyunk olyanok, mint ti!

Vagy éppenséggel azért, mert a H.A. tagok többségében börtönviselt bűnözők voltak és ezzel nyíltan felvállalták, hogy igen, én vagyok az, akitől a szüleid mindig is féltettek.

2011. dec. 25. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!