Megéri a 2. nevem mellé felvenni egy harmadik nevet, vagy teljesen megváltoztatni (felvenni egy új nevet)?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy megtegyem-e. Szeretnék is egy új nevet.
De tudtommal nagyon drága egy ilyen procedúra.:S
Ti megtennétek?
2011. dec. 2. 13:06
1/10 anonim válasza:
mármint 2 keresztnév mellé egy harmadik keresztnevet szeretnél? mert max 2 keresztnév anyakönyvezhető ;)
2/10 A kérdező kommentje:
Direkt úgy írtam,hogy 2. név.
Azt hiszem egyértelmű.
Vezetek név, a második a keresztnév, nem?
2011. dec. 2. 13:22
3/10 anonim válasza:
2. név a második keresztnév
van vezetékneved
van keresztneved
és van 2. neved
mellesleg "baromi" drága kb 10ezer az illetéke
4/10 A kérdező kommentje:
Jó akkor én másképp értettem, és így nem érthető.
Akkor a keresztnevem mellé felvenni egy nevet, vagy a mostani keresztnevemet megváltoztatni.
Tényleg drága.
De már kb 11 éves korom óta gondolkozok névváltoztatáson.:S
Nem tudom eldönteni.
2011. dec. 2. 13:25
6/10 A kérdező kommentje:
19
2011. dec. 2. 13:28
7/10 anonim válasza:
hogy megéri-e, azt csak Te tudhatod. Döntsd el, hogy meg akarod-e változtatni vagy sem. Ha igen, számolj még azzal is, hogy minden létező iratodat le kell cserélned, mindenhol be kell jelentened a változást.
8/10 anonim válasza:
Attól függ, hogy hívnak most? Pl. ha engem Szar Viktornak hívnának, most én is megváltoztatnám mondjuk Szar Jánosra.
9/10 anonim válasza:
Én is gondolkodom névváltoztatáson, de azért, mert két keresztnévvel áldott meg a sors és így nagyon hosszú a nevem. Ráadásul orvosnak készülök, így ha még elé kerül a doktor is, plusz netalántán férjez megyek, így Kovácsné is leszek, hát... No tehát én úgy gondolom érdemes lehet, de csak akkor, ha tényleg kellemetlen, mert vagy hosszú a neved, vagy tényleg olyan neved van, ami nevetséges, pl Vég Béla, Vad Rózsa stb. Szerintem azért nem érdemes nevet változtatni, mert épp jobban tetszik a Béla a Józsefnél, ha érted mire gondolok.
10/10 anonim válasza:
Én ismerek olyat,aki megváltoztatta a nevét,egy elég közeli rokonaik van szó.Mi továbbra is az eredeti nevén hívtuk,az új ismerőseinek mutatkozott csak be az új nevén,így elég fura helyzetek alakultak ki,sokan nem is tudtak a névváltoztatásról,nekünk meg nem mindig esett le,hogy kit is keres a telefonban az illető.Hamar rájött,hogy ő maga sem tudja megszokni az új nevet,2 év múlva visszaváltoztatta az eredetire.Ő 18 éves volt amikor megváltoztatta.Szóval a tapasztalataim szerint nem ajánlom neked,vagy legalább várj vele még pár évet,mutatkozz be új társaságban a vágyott néven,hogy lásd milyen érzès ha így szólítanak,mennyire hallgatsz rá stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!