Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyit érhet Magyarországon...

Mennyit érhet Magyarországon ma egy élet?

Figyelt kérdés
Össze is hasonlíthatjátok. Hol ér kevesebbet, esetleg többet. Miért?
2011. dec. 2. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Mo-n semmit nem ér. Talán sehol se.
2011. dec. 2. 11:05
 2/6 zkriszti3 ***** válasza:
73%
Az én szempontomból rengeteget,munka ,erkölcs terén semmit a politikusok értelmezésében.
2011. dec. 2. 11:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogyan számolsz. A GDP/fő/év 2,9 millió Ft, ez 73 év alatt 212 millió Ft.

Ha 2%-os reál GDP-növekedéssel számolsz a következő 73 évre, akkor egy ma született csecsemő jelenlegi értéke a GDP alapján nagyjából 470 millió Ft.

2011. dec. 2. 15:00
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Attól függ kinek az életéről van szó. Mondjuk, ha szomszéd bácsi halálra kínozza a kutyáját, akkor legrosszabb esetben is 2 év börtönbüntit kap, de leginkább semmit se. Tehát egy állat élete az emberek szemében sz@rt sem ér.

Aztán vegyük a kisebbségeket. Volt az a mészárlás, nem tudom emlékszel a rá, sajnos én már nem tudom hol és mikor történt, de valami ilyesmi volt, hogy néhány magyar kocsiból lövöldözött valami putri házra és nem tudom, hány roma meghalt. Na most ha ez fordítva történt volna a sétatéri kutya nem foglalkozott volna a dologgal, nemhogy a híradóban évekig meséljék. Ergo egy roma élete többet ér, mint egy magyaré.

Sajnos nagyon sokan alábecsülik az emberek életét, nem tudom miért. Arra senki nem gondol, hogy ha meghal a szomszéd Pista bácsi, az nem csak azt jelenti, hogy eggyel kevesebben vagyunk Mo-n, hanem hogy valaki elvesztette a férjét a fiát, a testvérét, az édesapját, a nagyapját stb.

Az én szememben minden élet, még a kutyáké is (!) felbecsülhetetlen és nem lehet csak úgy eljátszadozni vele. Az persze már más kérdés, ha előkerül egy személy, aki egy utolsó gyilkos, terrorista. Na annak az élete nem ér semmit, de azé sem , aki egy szerencsétlen kutyát halálra kínoz.

2011. dec. 2. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:
81%
Coronaria görcs miatt orvoshoz mászkálok 2 hónapja. Az orvosok szemében pl SEMMIT, úgy bánnak az emberrel mint az állatokkal. Ma is dokitól jövök ahol 4 órát vártunk amikor végre kijött valaki és közölte, hogy ma nincs tovább rendelés mert a doktorúrnak EL KELL UTAZNIA. Olé.
2011. dec. 2. 16:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Férjem nagynénjéé havi 80 ezret ér. Onnan tudom ilyen pontosan, hogy husz ezret kell hetente adni ahhoz, hogy a 92 éves idős hölgyet életben tartsák.
2011. dec. 5. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!