Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A tévé butitja az embereket?

A tévé butitja az embereket?

Figyelt kérdés
Szerinted?
2009. máj. 14. 05:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
szerintem igen,engem is sajnos :D
2009. máj. 14. 06:56
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem az egész napodat töltöd előtte, és nem nézel meg minden sz*rt, amit a képedbe nyomnak, hanem kiválogatod a színvonalas műsorokat, akkor még hasznos is lehet!
2009. máj. 14. 07:05
 3/18 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem aki tv-zik, annak már "ámen". Olyan nincs, hogy kiválogatod a színvonalas műsorokat, aki tv-zik, a sz@rt is nézi. Különben is, mi a színvanalas műsor? NAGYON ritka, ha ilyen van. A jó film meg még ritkább.

Nekem 5 éve nincs tv-m és iszonyat jó érzés. Nem vesztek semmit, a híreket hallom a kossuth rádióból vagy internetről, a számomra fontos, jó filmeket meg megveszem DVD-n.

22L

2009. máj. 14. 07:56
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
Mert aki olvas, az is olvas sz@rt. Minden médiából ugyanannyi eséllyel kapsz gagyit.
2009. máj. 14. 08:35
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A kereskedelmi TV műsor erősen torzítja a világról kialakult képet és a véleményt. Nagyon könnyű vele szubjektív véleményt objektív módon álcázva bemutatni. Nagymértékben gyengíti az ember képzelőtehetségét, semmilyen interaktivitást nem követel, hiszen csak ülsz előtte és bambulsz.

Emellett a TV (monitor, youtube, filmek, videók) az ellenkezőjére is alkalmasak, láthatsz gondolatébresztő filmeket, videókat, szóval ismeretterjesztésre is használható ha korrekt módon van felhasználva. Egyszóval kétélű fegyver, de a TV önmagában nem káros. A műsorok, amiket sugároznak mostanában, azok viszont rendkívül romboló hatásúak.

2009. máj. 14. 08:40
 6/18 anonim ***** válasza:
97%

Attól függ...

Elég egyértelmű a válasz. Ha valaki végignézi az összes talkshowt, utána meg nézi győzikét, feketepákót, akárkit, vagy folyamatosan csak bugyuta sorozatokat, akciófilmeket. Akkor igen. Butít. Viszont ha valaki dokumentumfilmeket, művészfilmeket, természetfilmeket néz, az lehet akár építő is. Nem maga a tv butít, hanem inkább az butíthat amit néznek vele. :P

2009. máj. 14. 09:18
 7/18 anonim ***** válasza:
94%

De nagyon. Érzem az agyamon, hog ytompul. Vannak nagyon jó műsorok, ha CSAK azt nézed meg, akár jó is lehet, de ha zsinórban akár a legszínvonalasabb műsorokat is, akkor már betompulsz.

Az ilyen kereskedelmi bohóckodás meg tényleg rágóugmi az agynak. Egyszer - egyszer pihentet, de mindennap órákon át, egyszerűen fűrészport csinál a fejedbe. S mellékhetásként mindent megveszel, s az a véleményed, amit hallottál.

Szóma.

Nagyon vigyázni kellene, volt amikor heti 2-3x1 órát néztünk, válogatva, akkor voltunk normálisak.

2009. máj. 14. 09:36
 8/18 anonim ***** válasza:
95%

Maga az, hogy csak befogadsz, ez nem jó heti néhány óránál többen.

És nagyon sok hülyeséget valóságként fog fel a néző, hiszen ott van,, látjuk is amit mond, könnyű készpénznek venni, elhinni. Közban éppen egy kép felvillantásával akár, nagyon könnyű hamis képzeteket kelteni. Nem is kell hazudni elég egymás mellé úgy vágni két képet, s máris azt gondolod, amit a képsor gondoltat. S benned marad ellenőrizetlen. Mint valós élmény.Pedig lehet hogy teljesen hamis.Politikusoknak nagyon könnyű eszköz bármire befolyásolni tömegeket. Meg marketingeseknek.

És nem menekülünk, hiába mondom, hogy én kritikusan nézem, észre se veszem, mit nézek.

Jó dolog a tévé, de nagyon mértékletesnek kell lenni.

Unokatesóm eladta inkább, mert mindig bekapcsolva maradt.

Most beszélgetnek énekelnek. Beíratkoztak a lányokkal egy kórusba.

2009. máj. 14. 09:42
 9/18 anonim ***** válasza:
95%
Nem a készülék butít (más hatása lehet), hanem a benne lévő agymosó műsorok.
2009. máj. 14. 09:53
 10/18 anonim ***** válasza:
79%
egyértelmű....szerintem ezt kommentálni sem kell
2009. máj. 14. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!