Milyen a kapcsolatunk ; Finnország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Oroszország, Törökország és az USA-val?
Elnézést az OFF-ért, de az utolsó válaszolótól kérdem: Te Magyarországon élsz és magyar emberek nem tudják, hol van Finnország??? Ezt nagyon nehéz elhinni...
Egyébként én úgy tudom, hogy a finnekkel és a lengyelekkel nagyon jó kapcsolatunk van, ezt arra is alapozom, hogy ha youtube-on meghallgatsz néhány disney dalt magyarul (mármint ilyen Aladdin, Oroszlánkirály stb), akkor meg lehet figyelni, hogy egy csomó finn és lengyel komment van, és mind jókívánságos, baráttól a barátnak írás :)
Barátnőm Németországban volt cserediák egy évig. Ott megkérdezték tőle (a legkomolyabban értették!), hogy itthon jurtákban lakunk e és nomád életmódot folytatunk e. A szerb diáktól azt kérdezték, hogy van e náluk már autó (megjegyzem a szerb poénnak fogta fel és azt mondta, hogy nem, még csak most jelent meg a bicikli). Szóval annyira nem lehetünk jóban, ha ennyit sem tudnak rólunk.
USA: hát, ha figyelembe vesszük, hogy a lakosság cirka 60 %-a még csak nem is hallott Magyarországról, nos... durva példa és tudom, hogy nem ebből kéne kiindulni, de lehet chekkolni youtube-on (újfent) a videot a szőke csajról, akitől annyit kérdeztek, hogy Budapest melyik európai ország fővárosa. Hát inkább nem minősíteném, azt látni kell.
Olaszokkal szerintem elég jóban lehetünk, 2x is voltam Olaszországban és mindig nagyon nyitottan, kedvesen fogadtak, meg azért mintha lett volna vmilyen olasz-magyar baráti egyezmény, ők szeretnek minket.
Törököket, oroszokat sajnos nem tudom :( bár barátom volt Oroszországban és poénból elkezdtek énekelni valamilyen magyar dalt az utcán és annyira tetszett a közönségnek, hogy vittek nekik mindenféle sütit :D
Ja, akkor külföldön nem tudták, hol van Finnország?
A németes az megtörtént, ezt nyugodtan elhiheted, de az is igaz, hogy nem orvosok között zajlott a beszélgetés, hanem gimnazisták között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!