Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen a kapcsolatunk ;...

Milyen a kapcsolatunk ; Finnország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Oroszország, Törökország és az USA-val?

Figyelt kérdés
Aki csak az egyikről is, de tud infóval szolgálni, azt megköszönöm :)
2011. nov. 28. 01:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Oroszország vs USA ez a kettő sosem bírta egymást mivel nagyhatalom mind a kettő az amerikaiak nevetnek az oroszokon az oroszok meg az amerikaiakon.
2011. nov. 28. 07:48
 2/9 anonim ***** válasza:
En Finnorszagban elek, azt nem tudom, hogy politikailag milyen, bar itt a politika meg az emberek ugyanazt valljak azt figyeltem meg,tehat valoszinuleg ilyen: Utaljak az amerikaikat, mert pazarlonak tartjak oket,itt mindenbol a minimalizalasra mennek,es meg sorolhatnam. Egyebkent a briteket is utaljak. Amit meg en is tudok,hogy USA es Oroszorszag tenyleg sose csipte egymast,nezd csak meg a tortenelmuket es rajossz.
2011. nov. 28. 10:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen ezzel tisztában vagyok, de arra lennék kíváncsi, hogy a magyarok szemszögéből milyen a kapcsolat a fenn lévő országokkal. Nem "Oroszország - USA"-ra vagyok kíváncsi...:)
2011. nov. 28. 11:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Nezd, en orvosit vegeztem, az ismeroseim tobbsege orvos, es kapaszkodj,azt se tudjak,hogy hol van Finnorszag! Sokan megkerdeztek,hogy most az egy keleti orszag? Ennyit errol...Szoval amig sokan azt se tudjak hol van,addig nem tudom mi mast gondolnanak errol a kapcsolatrol. Mielott valaki elkezdene szidni,hogy "ah szinte mindig tudja" a valasz nem,lehet sokan tudjak,de van egy sanda gyanum,hogy tobben nem tudjak,mint tudjak...
2011. nov. 28. 13:20
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Elnézést az OFF-ért, de az utolsó válaszolótól kérdem: Te Magyarországon élsz és magyar emberek nem tudják, hol van Finnország??? Ezt nagyon nehéz elhinni...

Egyébként én úgy tudom, hogy a finnekkel és a lengyelekkel nagyon jó kapcsolatunk van, ezt arra is alapozom, hogy ha youtube-on meghallgatsz néhány disney dalt magyarul (mármint ilyen Aladdin, Oroszlánkirály stb), akkor meg lehet figyelni, hogy egy csomó finn és lengyel komment van, és mind jókívánságos, baráttól a barátnak írás :)

Barátnőm Németországban volt cserediák egy évig. Ott megkérdezték tőle (a legkomolyabban értették!), hogy itthon jurtákban lakunk e és nomád életmódot folytatunk e. A szerb diáktól azt kérdezték, hogy van e náluk már autó (megjegyzem a szerb poénnak fogta fel és azt mondta, hogy nem, még csak most jelent meg a bicikli). Szóval annyira nem lehetünk jóban, ha ennyit sem tudnak rólunk.

USA: hát, ha figyelembe vesszük, hogy a lakosság cirka 60 %-a még csak nem is hallott Magyarországról, nos... durva példa és tudom, hogy nem ebből kéne kiindulni, de lehet chekkolni youtube-on (újfent) a videot a szőke csajról, akitől annyit kérdeztek, hogy Budapest melyik európai ország fővárosa. Hát inkább nem minősíteném, azt látni kell.

Olaszokkal szerintem elég jóban lehetünk, 2x is voltam Olaszországban és mindig nagyon nyitottan, kedvesen fogadtak, meg azért mintha lett volna vmilyen olasz-magyar baráti egyezmény, ők szeretnek minket.

Törököket, oroszokat sajnos nem tudom :( bár barátom volt Oroszországban és poénból elkezdtek énekelni valamilyen magyar dalt az utcán és annyira tetszett a közönségnek, hogy vittek nekik mindenféle sütit :D

2011. nov. 28. 20:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm tartalmas és kielégítő válaszodat :) Ment a zöld kéz! :)
2011. nov. 28. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem itt elek,de mikor az ittenieknek(orvos es egyeb ismerosok) meseltem megkerdeztek hol van Finnorszag,hogy elhiszed vagy sem, ez van. A jurtas sztorit meg en nem tudom elhinni, eltem Nemetorszagban is, jobban kepben vannak meg a napi politikat illetoen is,mint mi magunk.
2011. dec. 1. 14:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja, akkor külföldön nem tudták, hol van Finnország?

A németes az megtörtént, ezt nyugodtan elhiheted, de az is igaz, hogy nem orvosok között zajlott a beszélgetés, hanem gimnazisták között.

2011. dec. 1. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Magyarorszagon a MAGYAR ORVOSOK es egyeb ismerosok nem tudtak,mikor meseltem. Egy itteninek minek meselnem,hogy mi van itt? Egyebkent a jurtas sztorit hanyan fogjatok meg eljtaszni? Kb 6x olvastam ezen az oldalon,egyszer nemet diakkal,egyszer brittel,egyszer nemettel, egyszer kanadaival, es 2x amerikaival. Es igen,en nem a baratnomtol hallottam,meg nem a szomszed neni rokonaitol,hanem en tapasztaltam.
2011. dec. 1. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!