Miért tesznek egyesek minden mondat végére felkiáltójelet? És miért írják az egyes szám első személyű névmásokat nagybetűvel?
Figyelt kérdés
2011. nov. 27. 20:31
1/8 anonim válasza:
A felkiáltó jellel akarják hangsúlyozni a mondat fontosságát.
A nagybetűvel meg éreztetni, hogy akiről/akinek szól, egy tiszteletben tartott személy.
2/8 A kérdező kommentje:
Tehát önmagukat tartják fontosnak :)
2011. nov. 27. 20:49
3/8 anonim válasza:
Vagy lehet kiabàllal beszélnek:-D
4/8 A kérdező kommentje:
Nekem is kiabálásnak tűnik az ilyen írás. Ráadásul azt a benyomást kelti, hogy az írója egoista.
2011. nov. 27. 21:07
6/8 anonim válasza:
Jaj, elnéztem. (első vagyok)
Te pl olyanokra gondolsz, hogy:
Voltak Nálam tegnap az unokatesóim, és Én nagyon jól elszórakoztattam őket. ?
Mert én úgy értettem, hogy azokat írják nagybetűvel, hogy: Te, Ő, Nálad, Neki, Érte... ilyenek.
Pardon. :D Amire te gondoltál az tényleg egoizmusra utal.
8/8 anonim válasza:
A magyarázat rendkívül egyszerű. Halvány segédfogalmuk sincs a magyar helyesírásról. A jelenség egyre kevésbé ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!