Nagyon régóta keresek egy verset! Sajnos csak idézni tudok belőle. Tudnátok segíteni?
Évtizedekkel ezelött olvastam,sajna a költő nevét nem tudom.Szeretném megszerezni de csak szövegtöredékeket tudok idézni belőle.Légyszi,ha tudtok segiteni,mert nagyon szép vers és tervem volna vele!
Megpróbálok idézni belőle amire emlékszem: Azt hiszem a címe :FIAM..."már idegesen kelsz föl az asztaltól...ha kérdezlek kurtán felelsz...üres a szobád,üres a lelkem...anyád lett megint egyetlen barátmőm,most véle beszélek...halkan említem csak hancúzó korunkat,meg ne halljad...barátaiddal vagy... Azt hiszem a vége talán így hangzik:...",s kérdezem az eget..: Miért nem érti "gyümölcs"a"törzset?"
Nagyon köszönöm előre is!!!
Beyrtam a Google-ba:
üres a szobád, üres a lelkem véle beszélek kérdezem az eget Miért nem érti "gyümölcs" a "törzset"
Kijott a megoldás!:)
Írd be Te is!
Íme a találat:
Kosztolányi Dezső: Az apa
Az apa
Mily gyorsan távolodsz a nagy időben
tőlem, fiam.
Már idegesen kelsz föl az ebédtől,
eltűnsz, szaladsz.
Újságot olvasol, amikor beszélek,
kurtán felelsz.
Barátaiddal vagy. Üres a szobád.
Üres a lelkem.
Nem látod arcomon botor szerelmem.
Nem veszel észre.
Csikorgó hangom iszonyú tenéked.
Nehéz a kezem.
Anyád lett megint egyetlen barátnőm.
Véle beszélek.
Halkan említem hancúzó korunkat.
Hogy meg ne halljad.
Így hagytam el egykor én is apámat.
Ő is így ment el.
Nehéz sóhajjal, büszkén, átkozottan,
vissza se nézve.
Ó e magány a régihez hasonló,
mikor még nem éltél.
A reggelek hamut szórnak fejemre,
szürkék a delek.
Este a kertben nézem az eget,
a fákat, a lombot,
s kérdem magamtól, miért nem érti
gyümölcs a törzset?
Nem tudom, mi a celod vele!
De nem tudom azt sem, miert nem jutott eszedbe beirni a szovegreszeket a Google-be! :) Én angol számokat szoktam igy kinyomozni, ha nem tudom, mi az, ami radioban szol. Elkapk szovegfoszalnyokat, aztan megkeresem az alapjan.
Szuper jó az ötlet,valahogy ez eszembe sem jutott.Minden máshol kerestem,nem tudtam hogy ez a Goole ilyen "okos"!
Egyébbként 29 éves fiamnak szántam,vele élek,sajnos 3 éve özvegy vagyok.Nagyon köszönöm a segítségedet!
Értem!
Szivesen!
A Google kiadja a verset, ha fenn van a neten. És fenn volt.
Probald ki, hogy mukodik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!