Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagyon régóta keresek egy...

Nagyon régóta keresek egy verset! Sajnos csak idézni tudok belőle. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Évtizedekkel ezelött olvastam,sajna a költő nevét nem tudom.Szeretném megszerezni de csak szövegtöredékeket tudok idézni belőle.Légyszi,ha tudtok segiteni,mert nagyon szép vers és tervem volna vele!

Megpróbálok idézni belőle amire emlékszem: Azt hiszem a címe :FIAM..."már idegesen kelsz föl az asztaltól...ha kérdezlek kurtán felelsz...üres a szobád,üres a lelkem...anyád lett megint egyetlen barátmőm,most véle beszélek...halkan említem csak hancúzó korunkat,meg ne halljad...barátaiddal vagy... Azt hiszem a vége talán így hangzik:...",s kérdezem az eget..: Miért nem érti "gyümölcs"a"törzset?"

Nagyon köszönöm előre is!!!

2011. nov. 21. 03:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Beyrtam a Google-ba:

üres a szobád, üres a lelkem véle beszélek kérdezem az eget Miért nem érti "gyümölcs" a "törzset"

Kijott a megoldás!:)

Írd be Te is!

2011. nov. 21. 04:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Íme a találat:

Kosztolányi Dezső: Az apa

Az apa

Mily gyorsan távolodsz a nagy időben

tőlem, fiam.

Már idegesen kelsz föl az ebédtől,

eltűnsz, szaladsz.

Újságot olvasol, amikor beszélek,

kurtán felelsz.

Barátaiddal vagy. Üres a szobád.

Üres a lelkem.

Nem látod arcomon botor szerelmem.

Nem veszel észre.

Csikorgó hangom iszonyú tenéked.

Nehéz a kezem.

Anyád lett megint egyetlen barátnőm.

Véle beszélek.

Halkan említem hancúzó korunkat.

Hogy meg ne halljad.

Így hagytam el egykor én is apámat.

Ő is így ment el.

Nehéz sóhajjal, büszkén, átkozottan,

vissza se nézve.

Ó e magány a régihez hasonló,

mikor még nem éltél.

A reggelek hamut szórnak fejemre,

szürkék a delek.

Este a kertben nézem az eget,

a fákat, a lombot,

s kérdem magamtól, miért nem érti

gyümölcs a törzset?

[link]

2011. nov. 21. 04:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Kössszi!!!! Szuper vagy,nem is tudod milyen örömet szereztél!Gondolom ki lehet találni mi a célom vele.Nagyon köszönöm!
2011. nov. 21. 04:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a celod vele!

De nem tudom azt sem, miert nem jutott eszedbe beirni a szovegreszeket a Google-be! :) Én angol számokat szoktam igy kinyomozni, ha nem tudom, mi az, ami radioban szol. Elkapk szovegfoszalnyokat, aztan megkeresem az alapjan.

2011. nov. 21. 21:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Szuper jó az ötlet,valahogy ez eszembe sem jutott.Minden máshol kerestem,nem tudtam hogy ez a Goole ilyen "okos"!

Egyébbként 29 éves fiamnak szántam,vele élek,sajnos 3 éve özvegy vagyok.Nagyon köszönöm a segítségedet!

2011. nov. 23. 22:25
 6/7 A kérdező kommentje:
"Google"...bocs!
2011. nov. 23. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Értem!

Szivesen!

A Google kiadja a verset, ha fenn van a neten. És fenn volt.

Probald ki, hogy mukodik!

2011. nov. 23. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!