Hogy lehet, hogy az 1920-as évek Berlinjében már legalább annyira, de még talán jobban is tolerálták a melegeket, mint mostanság?
Figyelt kérdés
A berlini (éjszakai) élet világhírű volt az 1920-as években. És ezt nagyrészt a melegeknek köszönhették, ott már abban az időben teljesen nyíltan ment ez a dolog.2011. nov. 15. 21:09
1/2 anonim válasza:
Az, hogy hányan és mennyire tolerálták valóban számomra igencsak kétséges. 15 évvel később már üldözték őket ugyanazok az emberek, akik közül azért nem mindenki félelemből tette ezt.
2/2 anonim válasza:
Pár napja tanultam töriből: Hitler üldözte a homoszexuálisokat is többek között, csak első sorban nem ezt hangsúlyozzuk, mert a zsidó kérdés sokkal jobban elhatalmasodott, és ugyebár Hitler 1933-ban lett kancellár. Egyébként, nem tudom, honnan veszed, hogy ilyen volt ott az éjszaki élet. Megkérdezhetem, honnan tudod? De az nem jelenti, hogy az emberek örültek is neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!