Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kéne mások elvárásai...

Miért kéne mások elvárásai szerint élnem?

Figyelt kérdés

Miért kéne azt tennem, amit a társadalom elvár tőlem? Miért nem b@szhatnék az egész társadalomra?

Miért kellene beolvadnom? Miért nem élhetném a saját életemet, anélkül, hogy mások véleménye, okossága, lenézése stb. határozná meg a tetteimet?

Miért kell az embereknek aszerint cselekedniük, amit a társadalom, a rokonok, és ismerősök elvárnak tőle?

Miért nem b@sznak arra, hogy mások mit gondolnak, mint mondanak róluk?

Gyűlölöm az egész r*hadt társadalmat, és az idi.óta hülye szokásaikat, szabályaikat, és begyepesedett, elavult hülye hozzáállásukat mindenhez.

Miért kell elítélni azt, aki máshogy gondolkodik, máshogy viselkedik, és mer máshogy élni?

Miért nem tehetném azt, ami jól esik? Csak azért, mert nekik nem tetszene? Amikor ők is ugyanerre vágynak, hogy lesz@rjanak mindent, csak félnek, hogy elítélik őket, akkor ez mi, ha nem képmutatás?

Mikor ébrednek már rá arra, hogy az egész társadalom, úgy ahogy van velejéig rohadt?

Azt hiszem reggelig folytathatnám ezeket a kérdéseket, de inkább befejezem, mielőtt még saját magamat is jobban felb@szom.

23/L

2011. nov. 15. 01:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! egyetértek veled.
2011. nov. 15. 09:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Én nem értem az ilyen embereket, mint te. Felnőtt ember vagy, úgy élsz, ahogy szeretnél.

Vedd észre, hogy magad képzeled be, hogy különféle elvárásoknak meg kell felelned, amiknek amúgy nem kell. Nekem is van kérdésem:

Miért bonyolítod az életed?

Miért az foglalkoztat, hogy hogy ítélnek meg?

Legyél már kicsit önállóbb. Minek megfelelni annak a társadalomnak, amit semmire nem tartasz?

Én nem úgy élek, ahogy nekik megfelelne, pontosabban úgy élek, ahogy jónak látom, és ebben vannak olyan elemek is, amit elfogadok a társadalomból, mert jó. Lásd gmail. De vannak, amiket nem fogadok el. És egyáltalán nem érdekel, ki mit mond. Igen, vannak akik emiatt furcsán néznek rám. Rendszeresen megkapom, hogy soha nem fogom így semmire vinni. De az életem nem ezt mutatja, úgyhogy nem érdekel, amit mondanak.

TE MIÉRT TÖRŐDSZ AZZAL, KI MIT MOND???

2011. nov. 15. 09:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Igaz, tényleg nem kéne azzal törődnöm, hogy ki mit mond, de ettől függetlenül szeretném megérteni azt, hogy miért ítélkeznek folyton az emberek.
2011. nov. 15. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:

te nem ítélkezel, ugye? soha?

nem ítélet, kérdés: miért írsz úgy, minhta egy 13 fiucska éves lennél? vagy egy lecsúszott vén alkesz faszi? ha nem írtad volna oda 23L - senki nem gondolta volna- nem ítélet miatt, hanem mert egy felnőtt értelmes érző- értő lélek, pláne NŐ nem így ír. De biztos van valami oka, hogy ilyen lett: kérdezem, mi a baj? hol és mi akadt el, torzult el, ki/mi kényszerít, hogy ne azt tedd, ami természetedből jönne?hm?

2011. nov. 15. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!