Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek milyen egy átlagos...

Nektek milyen egy átlagos karácsonyi nap?

Figyelt kérdés
hogy telik? várjátok?
2011. nov. 11. 18:57
 1/9 anonim ***** válasza:
számomra ugyanolyan átlagos nap mint a többi.semmivel nem jobb vagy több.nem is várom meg nem is szeretem.
2011. nov. 11. 19:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

24-én délután elviszem sétálni a kisgyerekeket, régebben ilyenkor azért mentünk el otthonról, hogy legyen idő a Jézuskának fát díszíteni, most már csak azért, mert utálom a fadíszítést, én a csillogó, gyönyörű fa látványára akarok belépni a szobába. Este éneklünk, zenélünk, aztán ajándékot bontunk. Mindig sok ajándék van, hagyományosan a legkisebb gyerek osztja ki, és egyesével bontjuk őket, így ez akár három óráig is elhúzódik. Utána általában társasozunk, közben karácsonyi zenéket hallgatunk.

25-én és 26-án együtt ebédel a nagy család, utána délután elmegyünk szánkózni vagy korcsolyázni, attól függően, van-e hó. Este pedig megint összegyűlünk, vacsora, aztán játszunk, filmet nézünk, vagy egyszerűen csak beszélgetünk.

Az utóbbi években 26-án mi leléptünk a párommal és meglátogattuk az anyukáját, majd az apukáját. Ezt nem szeretem, náluk nincs semmi ilyesmi, a mi családunkban karácsonykor 15-20-an is összegyűlünk, az ő szüleinél meg velük együtt vagyunk hárman vagy négyen, egyáltalán nem olyan a hangulata.

Azért mindenesetre várom :)

2011. nov. 11. 19:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Fárasztó nagyon. 24.-n itt vagyunk párommal albérletben, fát állítunk, főzünk, ajándékozunk. Nah az tök jó. Viszont másnap kora reggel indulás 50 km-re én szüleimhez, ott is ajándékozás, karácsonyfa csodálás, séta a városban, este vissza albérletbe. Másnap indulás hajnalba párom rokonaihoz, majd késő este szülei házába megyünk.
2011. nov. 11. 19:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Várom!

Felébredünk, reggelizünk és megy a készülődés. Amit nem lehet előtte nap, azt 24én főzzük meg. A takarítást is aznap intézzük, hiszen 1 nap alatt is szöszös/szőrös lesz a szőnyeg a 2 cicánk miatt.

Közben apum elmegy a nagyszülőkért és ebédre itt van mindenki, az egész család. Kb 2kor kezdjük és 4 körül végzünk mindennel, pakolással együtt. Ez után a 2 testvéremmel feldíszítjük a fát, a többiek addig beszélgetnek, tv-znek. Utána kivisszük az ajándékokat a fa alá. Ezzel is eltelik 1 óra legalább, majd beszélgetés, sütizés, iszogatás és olyan 6-7 óra körül jön az ajándékozás.

Utána már mindenki elvan az ajándékaival, folytatódnak a beszélgetések. Az idősek lelépnek olyan 8 körül, nővéremék csak később mennek haza.

Nálunk így telik egy átlagos karácsony :)

Persze a t avalyi nem így telt, ugyanis 24-én este repültünk haza... így minden 25én lett, nagy kapkodásban... úgyhogy ezért különösen várom az ideit, hogy minden szépen a helyén legyen :)

22/L

2011. nov. 11. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanolyan vagy még rosszabb, mint egy átlagos nap.

Nem várom, utálom.

2011. nov. 11. 19:18
 6/9 A kérdező kommentje:
a második és a negyedik válaszolónak nagyon jó lehet a karácsony :) az elsőt amúgy megértem :D és a harmadikat is mert mi is nagyon sokat utazunk karácsonykor
2011. nov. 11. 19:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Reggek felkelünk reggeli, stb. Anyu sütit süt, ebédet fől, apu tv-zik, tesom gép, én feldíszítem a fát :D

Délután elmegyünk templomba, utána szokásos kirántott hal, aztán ajándékok és kb ennyi. 25.én és 26.-án elmegyünk nagyszülőkhöz, rokonokhoz.

2011. nov. 12. 11:47
 8/9 anonim válasza:

nekünk 23-án már fadíszítés Szent estén este 7kor ajándék lepakolása a fa alá 8óra ajándékbontás és azt el is felejtettem dél körül kaja sütés-főzés 26-a rokonok meglátogatása stb

nagyon várom minden reggel ahogy felkelek megszámolom 2x hogy mennyi idő van még karácsonyig most különösen várom =)))

2011. nov. 13. 17:44
 9/9 anonim ***** válasza:
46%

Jaj én idén nagyon várom, mert ez lesz a kislányunkkal az első közös Karácsonyunk, ő akkor 10 hós lesz:)

Úgy tervezem, hogy 24-én felébredünk, előtte napokban alaposabban kitakarítok így aznap már csak porszívózni meg felmosni kelljen.

Délelőtt majd Apa játszik a kislányunkkal, addig én elkezdek főzni, a sütiket már előző nap meg fogom csinálni. Aztán Manó lefekszik, addig mi is pihenünk, majd ha felébred akkor elmennek Apával a nagyihoz én meg elkezdtem a fa díszítését és a lakás dekorálását. Szeretnék fényfűzéreket, ablakdíszeket, kivilágítást mindenhová:)

Aztán Apa hazajön Manóval, én addig a lakásban mindenhol lekapcsolom a villanyt, bekapcsolom a fényeket és berakok valami szép karácsonyi zenét, az ajándékokat addigra elrendezgetem a fa alá.

Nagyon kíváncsi vagyok mit szól hozzá majd a kislányunk, mert imád mindent ami csillog és fénylik, úgyhogy lesz álmélkodás:)

Elmondjuk neki, hogy itt járt Jézuska, kibontogatjuk az ajándékokat, énekelünk egy kicsit majd együtt megvacsorázunk.

Másnap és harmadnap családlátogatás vagy család fogadás, majd még kiderül.

Már várom, ez az első év amikor mi is külön családként ünneplünk, eddig mindig mi rohangáltunk az egész családot körbejárni.

2011. nov. 16. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!