Felétek is ilyenek az öregasszonyok vagy csak nálunk?
Egy kis faluban lakom és ugye az ilyen falusi öreg nénikről általában egy kontyos, mosolygós, konyhában sürgölődő, unokáknak sütögető, kertészkedő, barátságos kis asszonyság ugrik be legtöbbünknek - nyilván nem véletlenül. Nos itt, ahol élek ez finoman szólva sincs így. Az itteni asszonyok szörnyen illetlenek, tapintatlanok és bunkók. Tolakodnak, nyomulnak át a várakozó sorokon az orvosnál, boltban, mindenhol, mintha csak ők léteznének. Elállják az utat, feltartják a dolgukra igyekvőket, hangosan (de tényleg hangosan, hogy a szomszéd községben is hallják!) kárognak, pletykálnak oda nem illő helyeken és helyzetben is pl. templomban, temetéseken (a fiatalabbak, de még a kisgyerekek is síri csendben vannak!) ráadásul olyan MOCSKOS szájuk van, hogy nekem, (25 éves vagyok) sül le a bőr a képemről, ha csak a közelükben kell állnom. Úgy káromkodnak, hogy azt a legbrutálisabb valóságshow-k is megirigyelhetnék! És mindezt, mint mondtam, teli torokból. Amúgy is nekik van a legnagyobb szájuk, ha valami miatt várni kell a postán stb., mintha valami halaszthatatlan dolguk lenne otthon (nyugdíjasként) pedig többségük csak a kocsmába igyekszik (a fél brancs alkoholista, ha még nem említettem volna).
Mondhatnátok, hogy a fiatalság is ilyen, de higyjétek el, meg sem közelítik őket (pedig van itt is jó pár bajkeverő suhanc!)! Arról nem is beszélve, hogy ha már mástól nem is, egy idős embertől azért már elvárható lenne a normális viselkedés, nem?
Szóval Ti is tapasztaljátok ezt? Vagy (remélhetőleg) ez csak lokális jelenség?
Ez sajnos mindenfele igy van, s talan ezzel lehetne megmagyarazni azt, hogy miert van ennyi durva ember, akiben nincs egyutterzes, tisztelet, hiszen mit lattak a szuloktol?
Ezeknek az idos embereknek vannak gyermekeik, akiket felneveltek, s nem hinnem, hogy azzal lehetne azt megmagyarazni, hogy elfaradtak, idosek stb., mivel attol, hogy oreg, meg nem lett felhatalmazva, hogy igy viselkedjenek, sot mar tapasztaltabbak, tehat bekesebb es nyugodtabb korszak lenne az ovek, ha ezt megteremtettek volna onmaguknak.
Én alapból nem gondoltam azt az idősek falusi nénikről, mint te, mert volt egy nagymamám. :D Fú, tisztelet a kivételnek, de tényleg szörnyűek tudnak lenni!
Az én nagymamám, maikor élt, eljátszotta, hogy autóbalesete volt (telefonban), hogy rohanjunk le hozzá....
Eljátszotta, hogy amikor tényleg kórházban volt, hogy leráztam telefonban durván, hogy hagyjon engem békén örökké...
Na mindegy, hirtelen ennyi jutott eszembe, de nyugi, Budapesten is vannak hasonló idősek, szintúgy tisztelet a .... .
Most igazából nem tudom, örüljek-e , hogy nem én költöztem véletlenül Eastwick-be, vagy döbbenjek meg, hogy ez ezek szerint máshol is így megy.:(
Ez szomorú, de mit lehet tenni. Tisztelni a kivételt, mert biztos, hogy ilyen is van - csak ők ugye nem szenvednek feltűnési viszketegségben.;)
Amúgy azt hiszem, ha a "leglazább", tinédzser éveimben sem voltam soha ilyen intoleráns, tapintatlan, rosszindulatú és antiszoc jelenség, akkor 50 év múlva sem valószínű, hogy elkezdem. Vagy ha mégis, akkor remélem agyonver az első szembejövő, mert undorodnék magamtól is.
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat!
Szia! Olvasd el ezt a kérdést
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
és megnyugodhatsz hogy vannak ezerszer rosszabbak is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!