Kik imádják a karácsonyt?
Tudom, hogy ez nem fórum, de kíváncsi vagyok, ki hogy áll a karácsonyhoz, ki mikor kezd el készülődni, stb.
Pár napja beszélgettem egy ismerőssel, és lenézett amikor mondtam, elkezdtem a karácsonyi ajándékokat elkészíteni. Konkrétan húgom kötött kardigánt szeretne, és én fogom neki megkötni. Nem értette, miért álltam már neki...
Összesen 20 embernek kell ajándékot készítenem, és nem az utolsó pillanatban akarom, azon kívül szerintem a többségét magam fogom megcsinálni.
Ti hogy vagytok ezzel?
15:00, csak a gyermekem éltet, hidd el. Nincs nagy családunk, legfeljebb anyukám szokott velünk ünnepelni. Természetesen nem sírok naphosszat itthon, dízstítek fát, készítek ajándékot a gyerekemnek, sütök-főzök, de a lelkemben szomorúság van :(
Nem véletlenül növekszik meg az öngyilkosságok száma karácsonykor. Nem magamra gondolok, mert én ilyet nem tennék, azonban megértem, hogy sok egyedül élő ember miért hajlik erre jobban ilyenkor.
Nagyon szerencsések azok, akik igazi családban élhetik át ezt az ünnepet.
Kedves gyermekét egyedül nevelő :)
Én is egyedül nevelem a fiamat. És szeretem a karácsonyt. Nem érzem magam egyedül, mert ott van a fiam. Vannak barátaim. Persze annyiból könnyebb nekem, hogy nekem amúgy van családom: édesanyám, testvérem, nagypapám. De Szenteste kettesben ünnepelünk a fiammal, mert mindenkinek megvan a saját kis szűkebb családja. Legalábbis tavaly így volt és nem éreztem, hogy magányos lennék, vagy hogy nekem rossz, mert egyedül vagyok a fiammal. Együtt lehetünk, szeretjük egymást, kell ennél szebb ajándék? A csillogó szeme, ahogy a feldíszített fára néz, a mosoly az arcán, amikor meglátja az ajándékait, az ölelése, amikor együtt énekelünk... nem tudok ennél szebbet elképzelni...!
Másnap, harmadnap pedig együtt lehetünk mindenki mással, akiket szeretünk. Ez lehet család, de megyünk barátokhoz és ott sem az a lényeg, hogy milyen extra sütiket eszünk, vagy ki milyen ajándékot ad a másiknak, hanem az, hogy együtt lehetünk és szeretjük egymást.
Van olyan, ami hiányzik az életemből? Persze hogy van. De ilyenkor nem az a fontos. Nem tudom, kitől származik az idézet, de igaz: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." Karácsonykor hálás vagyok azért a szeretetért, amit a fiamtól, a családomtól és a barátaimtól kapok és adok. Persze nem csak karácsonykort, de olyankor különösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!