Kinek hogy viseli a munkáltatója, ha betegszabadságra megy az ember a gyerekével?
Most jelentkeztem egy új munkahelyre és mikor megtudták,hogy van egy 4 éves kislányom megkérdezték kerek-perec,hogyha a gyerek lebetegszik ki fog vele otthon maradni,mert azt ugye nem gondolom,hogy én megtehetem.
A ti munkáltatótok mennyire fair ilyen téren?
Eddig mindig megbízási szerződéssel dolgoztam,vagy jutlékos rendszerben,ezért soha nem okozott problémát a munkáltatómnak,hogy beteg a kicsi,de most már sajnos mindenhol ezt látom és el vagyok keseredve.
Van,aki tud pozitív tapasztalattal szolgálni?
De a negatívak is nyugodtan jöhetnek.
Köszi szépen előre is!
Egy kisgyerek mindig egyik napról a másikra betegszik le. Az anyuka helyettesítését sokszor már nem lehet megoldani, ami extra szívás. Ez cégtől függően alkalmanként pár tízezer forintos veszteségtől kezdve több százezres veszteségig terjedhet (pl. a nemteljesítéskor a kötbérek miatt).
Logikus, hogy ezt egy gazdasági vállalkozás nem szereti benyelni, mivel nem a veszteségtermelésért, hanem haszonszerzésért hozták létre. Ez nem jó az anyukáknak, de a "főnöknek" a tulajdonos érdekeit kell szem előtt tartania, különben kirúgják őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!