Milyen önvédelmi eszközt lehet használni? (többi lent)
Tegnap előtt jöttem haza a suliból (vonattal) és odajön hozzám, egy kb 15-16 éves cigány és mondja hogy adjam oda a telómat, meg a pénzemet. Mondtam, hogy nincs nálam, mert nem szoktam hordani, erre megpofozott és elkezdett kiabálni, én meg mondtam hogy itt vannak a haverjaim majd velük beszéld meg (tudom elég rossz szöveg de semmi nem jutott eszembe teljesen leblokkoltam.) Elment, és hívott még 3 cigány, és körbeálltak, és mondták, hogy most hívd a haverjaidat. Szerintem simán képesek lettek volna kinyírni. Még az volt a szerencsém, hogy jött a kalauz, és lezavarta őket. Ebben az a szomorú, hogy az egész kocsi tömve volt, szó szerint 1 szabad hely sem volt, és mindenki csak nézte. Szóval igazából az lenne a kérdés, hogy milyen cuccot tudnék hordani amivel megvédhetem magam? Beiratkoztam önvédelmi tanfolyamra de hát ha 5-en jönnek az semmit sem ér, gondoltam késre de azzal sem megyek semmire. Nincs esetleg valami önvédelmi tárgy nem tudom mi nekem az lenne a lényeg, hogy megijedjenek vagy csak simán elmenjenek. Csak ez elég rossz így mert bármelyik nap találkozhatok megint velük és eléggé félek.
15/F
Hát akkor ez szarügy :/
hát nem vagyok benne biztos h segítenének de más választásom úgyse nagyon van. Csak attól félek, hogy ha egyszer elkapnak úgy hogy csak 1dül vagyok, megkéselnek és otthagynak megdögleni.
Szomorú valóság hogy ilyen besz@ri birka lett ez a magyar nép. 55évvel ezelőtt még nem ijedtünk meg fegyvertelenül a tankoktól sem...
Azt tanácsolom hogy ne azon gondolkodj hogy abban a helyzetben hogyan tudsz cselekedni, hanem hogyan tudod elkerülni a helyzetet. Különben is kést, fegyvert csak az hordjon magával aki használja is, különben elveszik tőle és azzal fogják megsebezni.
Tehát egy darabig gyere más útvonalon,(volánbusszal) vagy ha van ismerős akkor együtt utazzatok. Továbbra is olyan kocsiban tartózkodj ahol többen is vannak. Ha megismétlődik velük, akkor tegyél feljelentést. Lehet nem ér semmit de lehet igen, főleg ha többen jelentik be. Ne hordj magadnál túl sok készpénzt, drága telefont, ékszert stb. Szüleidnek is mond el, hátha tudnak segíteni valahogy.
Ezek jutottak eszembe, remélem kapsz még jó tanácsokat. Amúgy ha önvédelmet tanulsz az jó dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!