Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kedvenc könyvetek? (lent)

Kedvenc könyvetek? (lent)

Figyelt kérdés
Ajánlanátok kedvenc könyvet? 16 éves lány vagyok. bármilyen stílusban hasznos, szórakoztató, vagy megrázó, vagy akármilyen olvasmányokat várnék. Ha lehet ne legyen azért nagyon nehéz, és hosszú. csak a legeslegjobbak, kedvenceitek. :)
2011. okt. 2. 13:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A tűz és jég dala sorozat George R. R. Martin-tól. Garantáltan nem fogsz unatkozni. :)

Emellett megemlíteném Silvana De Mari tündés sorozatát, ez a másik kedvencem.

Valamint nem tudom, hogy te mennyire szereted a történelmi regényeket, de én pl. odavagyok értük, főleg az ókori Rómában játszódóakért. Colleen McCullough Róma sorozata hihetetlenül jó. Ajánlhatom még Steven Saylor könyveit is, amik szintén Rómában játszódnak, de ilyen nyomozós-krimis történetre van felépítve az egész.

Klasszikus most nem nagyon jut eszembe, de pl. a Jane Eyre amit előttem írt valaki, nem tetszett.

Jajj, és Legyek ura! Az nagyon jó. :)

Remélem tudtam segíteni.

16/L

2011. okt. 2. 17:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Több kedvencem is van:

Tolkien: Gyűrűk Ura

Orwell: 1984 (antiutópia)

Jókai: Egy magyar nábob (az első könyve, szerintem nagyon jó, ez még nem annyira vontatott, mint a későbbi munkái)

Mikszáth: A Noszty fiú esete Tóth Marival

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak (totális agymenés)

Huxley: Szép új világ (antiutópia)

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

2011. okt. 2. 19:48
 13/17 anonim válasza:

Neil Gaiman könyvek minden mennyiségben, minden könyve különleges. Móricz Zsigmond Árvácska, kegyetlen, de letehetetlen. Agatha Christie 10 kicsi néger, izgalmas. John Caldwell KÁOSZ könyvei brilliánsak, humorosak, izgalmasak, nagyon nagyon jók. William Paul Jung A viskó, arról nem mondok semmit, úgy a jó. Owell állatfarmja is nagyon jó, a vége különösen érdekes. Gondolom Cassandra Clare könyveiről hallottál már, nem kell ajánlani. Ha szereted a vámpírokat, olvass Anne Rice könyveket vagy Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatát.

És George R.R Martin Trónok harca is iszonyat jó, abban sem lehet soha csalódni. 12 dühös ember is jó, bár az színdarab, de ha vizuális típus vagy akkor úgyis megelevenedik.

Jó olvasást

2011. okt. 3. 14:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Robert Merle: A sziget (nagyon tanulságos, érdekes, izgalmas történet)

M. A. Nexø: Ditte, az ember lánya (nem nehéz olvasmány, viszont kevés ennél lehangolóbbat olvastam, eléggé megrázó, de nagyon elgondolkodtató)

Margaret Mitchell: Elfújta a szél (ez viszont brutál hosszú, de nekem nagyon tetszett)

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben (ez ifjúsági regény, de régebbi, felnőtt fejjel is szívesen olvasom)

Szabó Magda: Abigél (ehhez nincs mit hozzáfűzni, zseniális)

2011. okt. 8. 13:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Na, akkor én is sorolom. :)

Többen írták George Orwell műveit, én is ajánlom, az Állatfarm is, és az 1984 is erősen politikai színezetű, de nagyon elgondolkodtató.

Abszolút kedvencem Rejtő Jenő, na, az ő könyveit igazán ajánlom, ha szórakoztató irodalomra vágysz; letehetetlen, vagy 20 könyvét olvastam, sírva nevettem rajtuk. :D És persze van mondanivalója. :) Én 19 évesen kezdtem olvasni a könyveit, és egyszerűen megfertőzött a stílusa, a humora. :) Az elveszett cirkáló, Piszkos Fred, a kapitány, A láthatatlan légió, Piszkos Fred közbelép stb. stb. csak pár példa. :)

Mikszáthnak is vannak hosszabb-rövidebb írásai, ő a másik kedvencem. Az a tipikus sajátos irónia fogott meg benne, amivel mindig kíméletlenül rátapint a nagy igazságokra; nagyon hasznos és tanulságos műveket írt. Nála érdemes ilyenekkel kezdeni: Szent Péter esernyője, Különös házasság; és kicsit nagyobb hangvételű, de legalább olyan izgalmas a Fekete város. És persze a novellás kötetek: Jó palócok, Tót atyafiak: szösszenetek, rövidek és nagyon velősek. :)

Gárdonyitól az Egri csillagok a személyes kedvencem, de ugyanígy szóba jöhet pl. a Láthatatlan ember vagy az Isten rabjai, ha te is szereted a történelmi regényeket. Gárdonyinak amúgy is elég egyszerű és jól követhető a stílusa. :)

Kosztolányi Dezső: Aranysárkány; ifjusági olvasmány, döbbenetesen aktuális, ma talán még aktuálisabb is, mint Kosztolányi idejében (pl. tanárverés téma kapcsán).

Tamási Áron: sokan unalmasnak tartják a regényeit, de nekem speciel nagyon bejön a stílusa, a nyelvezete és az a csavaros észjárás, amit szavakba önt. :) (Ld. Ábel a rengetegben és kül. novellák).

Dr. Tornyai János: Gyere kicsim... gyere; családi regény, nagyon megható. :)

Cécile Aubry: Belle és Sebastian; aranyos, nem is hosszú, egy kisfiú és egy kutya barátságáról szól.

Egy kicsit hosszabb és nehezebb olvasmány, én is 16 évesen olvastam először: Umberto Eco, a Rózsa neve. Történelmi is, detektív is, amolyan középkorias nyelvezettel és szóhasználattal, de szerintem érdemes és érdekes átrágni. :)

A "detektív regény" kategóriában nálam A. C. Doyle-tól a Sátán kutyája a nyerő. :) Vannak egész rövid Sherlock Holmes novellák, de szerintem ez a regény minden értelemben, fordulatokban is viszi a prémet; nagyon izgalmas. :)

Bocs, hogy ennyire hosszú voltam, remélem, megérte. :) Jó olvasást!

20/l

2011. okt. 8. 17:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia!Én most éppen a Különös házasságot olvasom.Eddigi életem legjobb kötelezője:)Azt hiszem ez a kedvencem:)13/L
2011. okt. 8. 17:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Boris Vian: Pekingi ősz
2014. máj. 31. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!