Miért van egy csomó ilyen kérdés, hogy "Mi lesz Magyarországgal " vagy, hogy A veszttébe rohan Mao?
Mert az emberek imádnak jajveszékelni és óbégatni. A magyarok különösen,már jó 500 éve együtt élünk a cigányokkal, tőlük tanultuk. Bár ebben ők a profik.
Amúgy nehogy azt hidd, az amerikaiak is óbégatnak :D
"az egész nyugati világ közeledik a csőd felé"
Ezt hogy érted?
Én Angliában vagyok, itt semmi sem közeledik a csőd felé, sőt éppen hogy nagyon is jól megy a szekér...
Mondjuk itt mindig is jól ment...
De ahogy hallottam más nyugati országokban is jól megy.
Szóval nem tudom mire értetted, hogy közeledik a csőd felé.
Szerintem a válságból már egész jól kilábalt a nyugat... nem pedig lehúz minket, hanem egyszerűen lemaradtunk, mint mindig...
Épp a minap gondolkodtam rajta, hogy ha az ország dolgozó lakossága összefogna - a politikusokat kihagyva - simán kisegíthetnék azokat az embereket, akik a válság miatt elvesztették a házaikat és csődbe mentek. Nem kéne sok... havonta pár száz forint nekik attól a 3 millió embertől, mondjuk 3-4 hónapig. Ez nem megterhelő személyenként, de annak a 100.000 embernek sokat jelentene.
És amikor őket felhoztuk, lehet javítani a vállalkozásokon...
A politikusok meg csámcsogjanak az adón, amit elherdálnak.
Na de eltértem a kérdéstől.
Szerintem azért van ennyi kérdés, mert sokan látják a különbséget a "nyugat" és az ország között... és az országunk nem jó irányba halad. És nem is fog, amíg önzőség vezeti és nem jóindulat.
18:36
Csak látszólag mennek jól a szekerek. Görögországban is jobban megélsz, mint náluk, mégis megy a hiszti állandóan, hogy becsődöl. Vagy ott van Németország, de figyeld meg az USA-t. Fent linkeltem az államadósságukat, hatalmas, mégis átlagosan jobban élnek, mint mi. Ezt a jóléti látszatot a nyugati világ már nem sokáig tudja fenntartani. Minket talán csak az mentett meg a csődtől, hogy nem vezettük be az eurót.
Baracsi Attila.:
114-ezer milliárd USD az USA-tartozása? Na ezt hogy tudták így,ilyen ügyesen összehozni?
Ha ez bedől,akkor hatalmas kulimászban lesznek,de mi is.
Ámbár,ha az USD-esetleg bedőlne,akkor talán az EURO-esetleges megerősödése a dollár esetleges bedőlése kapcsán,talán jelenthetne majd némi mentsvárat a HUF-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!