Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől függ, hogy mikor érkezik...

Mitől függ, hogy mikor érkezik a postás?

Figyelt kérdés

Budapesten lakom. Gondolom utcánként, vagy nem tudom pontosan hogyan van beosztva a postásoknak a kézbesítés helye. ....a területe.

Nekem holnap dolgom van sajnos, de fontos levelet várok.

Viszont ha van erre valami logika, hogy mikor jönnek, akkor lehet,hogy tudnám egyeztetni a programommal,vagy átrakni.

Segítsetek!

2011. szept. 20. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, erre nincs logika. A postás megkapja, mely területre kell leveleket kézbesítenie, és mennyi idő alatt (teszem azt 6-tól 12-ig, nem biztos.), de az útvonalat ő dönti el.
2011. szept. 20. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy az első mondja, nálunk legalábbis (Bp vonzáskörzetében egy nagyközség). De mégis van benne logika, mert a postás legtöbbször ugyanazon a jól megszokott, gyors és logikus útvonalon közlekedik. Nincs esetleg egy megbízható szomszéd néni/bácsi/anyuka aki otthon lesz akkor? Nálunk amikor szüleim nyaralni voltak, szabit vett ki a párom is, én is, és vigyáztunk a házra. A szomszédokkal, baráti társasággal mentek, én vettem át mindent, ami a szomszédéknak jött, a nyugdíjaikat is. Ha esetleg van, akiben megbízol, és legtöbbször otthon van, akkor beszélj a postással, hogy neki oda lehet adni, bármi jött.

Kérni lehet azt is, hogy ha jön valami fontos leveled, pénz, vagy bármi, amihez személyes átvétel kell, akkor a postás csak egy értesítést visz, hogy a postán ekkor és ekkor át lehet venni. Akkor is ez történik, ha magával viszi, és nem vagy otthon.

2011. szept. 20. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyébként az érkezési ideje attól is függ, hogy visz-e ki nyugdíjakat, sok ajánlott levelet kell-e kézbesítenie, vagy esetleg helyettesít valakit, aki beteg/szabadságon van.
2011. szept. 20. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen:) Így helyes, ahogy kiegészített a 80%-os. A logikátlanságot én is így értettem: van benne logika, de Te nem tudod kikövetkeztetni, mert nem ismered a beosztását a postásnak.

Amúgy felénk általában délig kézbesítenek, ha csúszás van, akkor természetesen addig, míg el nem fogy az aznapi adag küldemény. De mi fél1 után sosem kaptunk levelet, így, ha a programod át tudod tenni délutánra, akkor szerintem át tudod venni személyesen is.

2011. szept. 20. 16:45
 5/8 A kérdező kommentje:

ó,ha délig nagyjából garantált, akkor az nagyon jó:)

sajnos albérlő vagyok és nem ismerek még szomszédokat,de így,hogy délig kb jön,így ok.

köszönöm:)

2011. szept. 20. 16:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Garantálni nem garantált, én nem Budapesten lakom:) De több, mint valószínű, hogy dél-1-ig megkapod. Szerintem mindenhol így működik.
2011. szept. 20. 17:12
 7/8 ava87 ***** válasza:
Hát, hozzám már jött délután ötkor is postás.
2011. szept. 20. 21:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ki nem fogod találni, de nem a postás dönti el, hogy merre megy, hanem a "járatjelzője". Ez alapján kell közlekednie és ezt nem ő dönti el. Ha sok a meló, akkor 15:00 után is mehet a mester...
2011. dec. 3. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!