Nem fogad el pénzt. Mit tegyek?
Van egy barátnőm - még gimnáziumban voltunk osztálytársak - aki azóta ügyvéd lett. A férjemnek most sok jogi segítségre volt szüksége (szerződések, tanácsadás, stb), tényleg sokat nyaggatta a barátnőmet, aki nagyon készségesen segített. Most egy szerződést is megírt neki, aminél előre szóltam neki, hogy ebbe ne keverjük bele a barátságot, tessék ügyfélként kezelni és igenis megkérni a piaci árat érte. De ezt is "elsumákolta", nem fogad el pénzt érte.
Viszont amennyit segített, az idegen ügyvédnél már komoly összegre rúgna és nem szeretném ennyiben hagyni, mert ez a mennyiségű munka már túlmutat azon, hogy "figyu, jogilag erre te mit mondasz?".
Amúgy sem futott még be annyira, hogy anyagilag beleférjen neki az ingyenmunka.
Szia!
Az összeget utald át neki rózsaszín csekken. (Gondolom a bankszámlaszámát nem tudod, de a nevét+postacímét igen.)
Ha valami miatt nem megy, akkor ajándékkosár.
Az nem kérdés, hogy segítek bármiben - ez a barátság miatt nekem alapvető. De jelenleg nem igazán van olyan dolog, amiben én tudnék segíteni.
Lehet, hogy ajándékkosár lesz, de kiszámolgattam egy másik ügyvéd ismerőssel, testvérek között is sok tízezres számla lenne, idegen ügyvédnél még 100 fölé is rúghatna.
Az pedig a másik, hogy pont az általa jól megírt szerződés biztosította, hogy a férjem be tudott egy busás jutalékot hajtani. Enélkül elképzelhető, hogy soha nem fizették volna ki. Tehát a neki adott pénzt még befektetésként is fel lehetne fogni, mert a sokszorosát "spóroltuk" rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!