Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Be tudok illeszkedni így is?

Be tudok illeszkedni így is?

Figyelt kérdés
Aggódom az egyetemi beilleszkedés miatt. Másik városba költözöm, albérletbe, 2 lakótársam lesz. Nagyon rendesnek tűnnek, velük tuti jóban leszek, az egyikükkel már chatelgettem is párszor, segítőkész volt nagyon (felsőbbéves). Viszont nem tudom mennyire illek majd bele az egyetemi életbe. Én nem járok bulizni, egyáltalán soha. Most se tervezem elkezdeni. Egyszerűen nincs rá szükségem és nem is érzem jól magam egy buliban. Abban benne vagyok, hogy ha mondjuk csoporttársak azt mondják, hogy üljünk be valahová órák között/után, akár délután vagy este is. Vagy menjünk el megnézni egy filmet, kajálni vagy csak csavarogni egyet a városban, de bulizni nem akarok. Ettől még be tudok majd illeszkedni és lesznek barátaim? Amúgy általában kedvelnek az emberek, jófejnek tartanak és nagyon könnyen barátkozom, könnyen teremtek új kapcsolatokat. Csak a gimiben is az volt, hogy amíg napi szinten találkoztunk suliidőben addig nagyon frankó barátok voltunk, nyári szünetben meg ültem otthon egyedül max 2X ha találkoztam bárkivel, aztán kihagytam egy évet az egyetem előtt, mert nem jöttel össze a dolgaim és onnantól kezdve, hogy nem volt közös pont eltűntek a "barátok". Miközben azokkal akiknek szintén nem jöttek össze a dolgok, de jártak velük a gimi alatt bulizni, azokkal tartották a kapcsolatot ugyanúgy. Félek, hogy megint ez lesz, hogy amíg suli van addig minden szuper aztán meg eltűnnek a barátok.
2011. aug. 27. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút átérzem a problémád.

Én se voltam soha bulizós. A fősulis barátaim viszont azok voltak... így néha-néha elmentem velük bulizni, de amikor nem mindig sértődés lett belőle. Nem nagyon értették meg hogy nekem nem annyira jön be a bulizás.

Ettől függetlenül jóban voltunk. A vége fele úgy csináltam, hogy taliztam velük este, és mikor ők elindultak táncolni akkor én hazajöttem.

Én azt javaslom legyél nyitott és kompromisszum kész. Évente 1-2 buliba nem halsz bele de légy őszinte és állj ki az igazadért.

2011. aug. 27. 23:21
 2/5 ava87 ***** válasza:

Ezen ne aggódj :)

Én azért nem járok a többiekkel bulizni (annyit), mert már családom van, kicsit idősebb is vagyok a többieknél. Mégis jóban vagyok a többségükkel, lyukasórában sokszor ülünk be ide-oda, meg hozzánk is fel szoktak jönni olykor, pl. filmet nézni. Nekem elég sok jó barátnőm lett, pedig aztán én nem vagyok az, aki minden buliban ott van.

A nyár, az más tészta, hiszen sokan más-más városból jönnek, nyáron mindenki hazamegy. Azokkal nyáron is szoktam találkozni, akik helyben laknak, de jöttek hozzánk pár napra olyanok is, akik picit távolabb élnek. Nem vártam, hogy ők kéretőzzenek ide :) Én hívtam el a barátnőimet, hogy szívesen látjuk őket (na jó, csak egyesével :)) a nyáron pár napra. Jöttek is szívesen :)

Tényleg nem a bulizáson múlik a dolog, ne aggódj ennyire :) Csak legyél kedves meg vidám, na meg persze nyitott, és akkor könnyű lesz ismerkedni.

És remélem nem sértelek meg, de nekem a leírtak alapján - pontosabban a fogalmazásod alapján - kicsit úgy tűnik, mintha te valami kegynek éreznéd, hogy elmész másokkal ide-oda. Ne így állj hozzá, ne azért tedd, mert te erre hajlandó vagy a kedvükért, vagy hogy befogadjanak, hanem mert jó dolog társaságban lenni, beszélgetni. Hiszen ha nem lenne jó, nem is zavarna, hogy úgy érzed, nem tudsz beilleszkedni.

2011. aug. 27. 23:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem érzem kegynek, hogy elmegyek velük. Csak azt akartam egyértelművé tenni, hogy szívesen mennék velük ide-oda, ha az nem buli (disco, tánc, piálás) és szívesen ismerkedek és szeretnék barátokat szerezni. Szóval nem akarok elzárkózni az új ismeretségek elől, csupán nem szeretnék megváltozni azért hogy elfogadjanak. Úgy értem mi értelme van úgy barátokat szerezni, hogy megjátszom magam, hogy elmegyek velük bulizni azért h beilleszkedjek közben meg nem érzem jól magam. Most nem évi 1-2 alkalomra gondolok, hanem a heti 1 vagy többre.
2011. aug. 27. 23:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy évvel ezelőtt az ország másik végére költöztem úgy, hogy abszolút senkit nem ismertem, fogalmam se volt, ki lesz a másik 5 ember, akivel együtt fogok lakni, vagy, hogy kikkel lesznek közös óráim. Egyébként az én kapcsolataim is ilyesmik voltak, amíg hasonló emberekre nem akadtam. Nyáron sajnos messze voltunk - több 100 km, ahányan voltunk, az országnak annyi részéről jöttünk, nekem meg pénz- és munkahiány miatt haza kellett jönnöm -, így nem tudtunk összejönni, de neten gyakran beszéltünk, és el sem tudom mondani, milyen jól esett, hogy rám írtak, élek-e még :P
2011. aug. 27. 23:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát én se ismerek senkit a leendő csoporttársaim közül. Bár án annyival könnyebb helyzetben vagyok, hogy viszonylag közel lakom az egyetemem városához szal nyáron is át tudnék menni majd, ha addigra kialakul pár igazi barátság. Kérdés, hogy kialakul-e.

Köszönöm a válaszokat, várok még:)

2011. aug. 28. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!