Mit tegyek, hogy az egyik ismerősöm meghívjon magához Londonba?
Kint dolgozik már évek óta, én meg szeretnék világot látni, szeretnék elmenni Londonba, és még soha nem voltam külföldön. Valahogy el kéne érnem, hogy meghívjon magához. De mégis hogyan? Próbálok vele nagyon kedves lenni, de nem merem felhozni a témát:)
Köszönöm a segítséget!
Pedig Neked kellene felhoznod a témát, nem "hátulról előre" támadni, mert sokkal csúnyáb dolog.
Kérdezd meg Tőle, mi lenne, ha egykét hétre hozzá utaznál, mert "szeretnél világot látni".!! Persze mondd Neki, nem ingyen gondoltad.(azért szállásért csak kell fizetni! Kérdezd meg mikor nem zavarnál, milyen feltételeket kellene teljesítened, ha hozzá utaznál!! Hidd el, ha már megkérdezted könnyeben pörögnek adolgok!(: Good Luck, Kedves kérdező!:)
Célozgatással (meg sóhajtozással, de hogy de jó lenne kimenni) csak annyit fogsz elérni, hogy vagy nem fogja észrevenni, vagy pedig annyire átlátszó lesz, hogy nem fog meghívni, mert látja, hogy meg akatod hívatni magad, ráadásul annyi ouca nincs benned, hogy elállj.
Én inkább azt tanácsolom, hogy mondd el neki, hogy beszélni szeretnél vele, és hogy nagyon szeretnél kimenni vmikor Londonba, de nagyon drága a szállás, és ha megtehetnéd, hogy x ideig nála maradhass, nagyon-nagyon hálás lennél neki (cserébe ajánlhatod pl., hogy te fogsz takarítani, sütni-főzni, mosogatni, bevásárolni stb. egész végig, vagy hogy ha vissza akarna jönni Mo.-ra vmikor pár napra, akkor szervezel neki programokat). Ha nyíltan odaállsz, és mindezt elmondod neki, abból látja, hogy ez mennyit jelent neked, hogy ki merél elé állni ezzel és hogy nem csak ki akarod használni, hanem adnál vmit cserébe... ha meg visszautasítja, akkor se sértődj meg, 1000 oka lehet rá.
Én is külföldön élek, itt lett családom. Rengetegen próbálnak látszatbarátságot kötni velem az ingyen szállás fejében. Nagyon zavar és átlátok a szitán, nem hívom el őket.
Pl. volt általános iskolai osztálytársam, sosem voltunk különösebben jóban, a ballagás óta nem beszéltünk, erre először bejelöl facebookon, aztán folyton üzenetekkel "zaklat", hogy hogy vagyok, meg milyen jó nekem hogy külföldön lehetek és bár lenne pénze meglátogatni mert hiányzok neki...hát az ilyen menjen és húzzon le mást.
Ugyanakkor akik tényleg a barátaim, azoknak nem kell félniük elém állni/felhívni/írni hogy szeretnének körülnézni a városban, adnék-e szállást. Természetesen nekik adok, és ellátom őket mindennel. De a lehúzók kíméljenek.
utolsó:
és ezeknek a kellemes ismerősöknek mit szoktál válaszolni?
hogy pattintod le őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!