Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy az egyik...

Mit tegyek, hogy az egyik ismerősöm meghívjon magához Londonba?

Figyelt kérdés

Kint dolgozik már évek óta, én meg szeretnék világot látni, szeretnék elmenni Londonba, és még soha nem voltam külföldön. Valahogy el kéne érnem, hogy meghívjon magához. De mégis hogyan? Próbálok vele nagyon kedves lenni, de nem merem felhozni a témát:)

Köszönöm a segítséget!

2011. aug. 27. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Pedig Neked kellene felhoznod a témát, nem "hátulról előre" támadni, mert sokkal csúnyáb dolog.

Kérdezd meg Tőle, mi lenne, ha egykét hétre hozzá utaznál, mert "szeretnél világot látni".!! Persze mondd Neki, nem ingyen gondoltad.(azért szállásért csak kell fizetni! Kérdezd meg mikor nem zavarnál, milyen feltételeket kellene teljesítened, ha hozzá utaznál!! Hidd el, ha már megkérdezted könnyeben pörögnek adolgok!(: Good Luck, Kedves kérdező!:)

2011. aug. 27. 18:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Mondd hogy a kedvenc városod London,Megszeretnéd nézni ezt meg azt blablabla
2011. aug. 27. 18:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Célozgatással (meg sóhajtozással, de hogy de jó lenne kimenni) csak annyit fogsz elérni, hogy vagy nem fogja észrevenni, vagy pedig annyire átlátszó lesz, hogy nem fog meghívni, mert látja, hogy meg akatod hívatni magad, ráadásul annyi ouca nincs benned, hogy elállj.

Én inkább azt tanácsolom, hogy mondd el neki, hogy beszélni szeretnél vele, és hogy nagyon szeretnél kimenni vmikor Londonba, de nagyon drága a szállás, és ha megtehetnéd, hogy x ideig nála maradhass, nagyon-nagyon hálás lennél neki (cserébe ajánlhatod pl., hogy te fogsz takarítani, sütni-főzni, mosogatni, bevásárolni stb. egész végig, vagy hogy ha vissza akarna jönni Mo.-ra vmikor pár napra, akkor szervezel neki programokat). Ha nyíltan odaállsz, és mindezt elmondod neki, abból látja, hogy ez mennyit jelent neked, hogy ki merél elé állni ezzel és hogy nem csak ki akarod használni, hanem adnál vmit cserébe... ha meg visszautasítja, akkor se sértődj meg, 1000 oka lehet rá.

2011. aug. 27. 18:53
 4/9 anonim válasza:
Tehát várost akarsz nézni Londonban? Ha jó barátod, akkor szerintem 1 hétre megengedné, de ha csak ilyen "néha láttam a buszon és köszöntem neki" típusú ismerős akkor hanyagold. Egyébként ha meg is hívna magához akkor is sok költséged lenne pl. belépők, kaja, tömegközlekedés.
2011. aug. 27. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
megkérded hogy nem e szállhatnál meg nála pár napra. ennyi.
2011. aug. 27. 19:01
 6/9 anonim válasza:
ha beszállsz a költségekbe, készülj fel arra, hogy ott az albérlet kb többszöröse a heti lakbér mint pesten a havi albérlet
2011. aug. 27. 19:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is külföldön élek, itt lett családom. Rengetegen próbálnak látszatbarátságot kötni velem az ingyen szállás fejében. Nagyon zavar és átlátok a szitán, nem hívom el őket.

Pl. volt általános iskolai osztálytársam, sosem voltunk különösebben jóban, a ballagás óta nem beszéltünk, erre először bejelöl facebookon, aztán folyton üzenetekkel "zaklat", hogy hogy vagyok, meg milyen jó nekem hogy külföldön lehetek és bár lenne pénze meglátogatni mert hiányzok neki...hát az ilyen menjen és húzzon le mást.

Ugyanakkor akik tényleg a barátaim, azoknak nem kell félniük elém állni/felhívni/írni hogy szeretnének körülnézni a városban, adnék-e szállást. Természetesen nekik adok, és ellátom őket mindennel. De a lehúzók kíméljenek.

2011. aug. 27. 20:21
 8/9 anonim válasza:

utolsó:

és ezeknek a kellemes ismerősöknek mit szoktál válaszolni?

hogy pattintod le őket?

2011. aug. 27. 20:41
 9/9 anonim ***** válasza:
20:21-es vagyok, sajna ahhoz nincs pofám hogy beolvassak nekik - pedig némelyikre nagyon ráférne -, szóval apróbb füllentésekhez folyamodok, sok a munka, a gyerekek, stb. Szerencsére annyira nem nyomulnak, hogy ha kicsit is hárítok, ne vennék észre magukat. Egyébként ezek nem is füllentések, tényleg nem unatkozom a munkám és a családom mellett, de azért akire akarok, arra tudok időt szánni, nagyon szeretek vendéget fogadni és szinte havonta van nálunk valaki. Csak épp nem vagyok szálloda, nem kötelességem 10 éve nem látott "ismerősöknek" finanszírozni a tengerparti nyaralás egy részét.
2011. aug. 27. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!