Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mai "tini társadalom"? (Nem...

Mai "tini társadalom"? (Nem feltétlenül kérdés, csak egy nyílt eszmefuttatás! )

Figyelt kérdés

Elnézést a kérdés nem volta miatt, de kíváncsi vagyok mások véleményére, és így felfogható a dolog kérdésként is.

Szóval 17 éves fiú vagyok, és m,e éppen a beilleszkedős fajta, aminek szintén megvan az oka. Egyszerűen nem bírom elviselni kortársaimat, elegem van ebből a menőgyerek vagyok dologból, hogy aki menő (piál, drogozik, iszik) ér valamit, más meg nem, de ahogy észrevettem nagyjából ez a helyzet.

Nincsenek tartalmas kapcsolatok, se barátság, se szerelem területén.

Barátok azért nincsenek, mert "csak a menőkkel lehet szóba állni", de az nem sorolható igazi barátságnak, mert csak egy társadalmi besorolás miatti összetartozás az egész, bizalom nélkül.

Szerelem területén is érdekes dolgokat vettem észre... A kapcsolatok nem érzelmek miatt alakulnak ki, nem számít, hogy a másik fél mit érez, csak a külső, mimnél menőbb legyen a pár, illetve fiúk esetében mimnél több lányt, és mimnél gyakrabban vihessen ágyba.

Aki nem ezeket a normákat követi, netán még tanul(na, ha hagynák odafigyelni az órán...) az egy szemét,egy selejt a szemükben, kiközösítik, esetleg lelkileg, illetve fizikailag is bántalmazzák. Ebből a kritikustini csoportból pedig kevés a kivétel, legalábbis a környezetemben nagyon.

Más hogy van ezzel?

2011. aug. 23. 16:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
a többség határozza meg az irányt, és ebben az esetben ez sajnos nem valami jó :)
2011. aug. 23. 19:00
 12/17 A kérdező kommentje:

Na igen, kihagytam pár dolgot, mint a tisztelet a kivételnek szöveget, mert VANNAK(!), de kevesen (ami relatív).

Na akkor sorba, ah kihagytam valamit szóljatok:

-nem tartom magam különbnek, ugyanúgy vannakl hibáim, mitn nekik, zárkózot vagyok, nem tudok poénkodni (legalábbis velük nem), és lassan 8 év ilyen társaság után már nem is próbálom se megérteni őket, se pedig valahogy korrigálni a helyzetemet, és kijönni velük.

-kicsit nehéz az élet, ha van egy szakközépsuli, és nem tudsz végigmenn ia foylosón anélkül, hogy valamelyik vadbarom ne szólna be, mert olyan dolgokat terjesztenek rólad, aminek semmi köze a valósághoz, csak úgy heccből.

-vannak köztük is oylanok, akikkel szóba lehet állni, de Ők is kevesen vannak, és ha oylan a társaság, ők is kiestek ugyebár.

-életre szóló kapcsoalt, meg eljegyzés... na ne erre gondoltam. De a kséz röhej az egészben, hogy amíg elérhetetlenek szerint mondjuk Én jól nézek ki, és nem érti miért nincs senkim, a környékne élők véleméyne...szóval szöges ellentéte.

Mindenki magának dönti el, hogy mit szeretne, Ők ezt, ez van, de adhatnának valami légteret másoknak is, és felfoghatnák ,hogy nemm csak Ők vannak,, hanem mások is.

/Bocsánat a hibákért a billentyűzet aksija kezdi megadni magát./

2011. aug. 23. 20:51
 13/17 anonim ***** válasza:
Ó szép új világ:)
2011. aug. 23. 21:16
 14/17 anonim ***** válasza:
nekem is vannak haverjaim-csak ők épp az ország másik felében laknak,és amíg szerintük szép vagyok,az itteni ismerőseim ellenem forditották kb az egész iskolát és már a folyosón végigmenni se tudok análkül hogy valaki ne pofázna be hogy milyen rusnya vagyok :'))
2011. aug. 23. 21:22
 15/17 A kérdező kommentje:

Nyertél!

Nekem senkim sincs. Se haverok, barátok meg pláne.

Valaki, akivel kéthavonta beszélek 5 percet, de ennyi :D.

2011. aug. 23. 21:55
 16/17 anonim ***** válasza:

erre jó a faszbúk :Đ

én is a legjobb haverjaimat fészen ismertem meg

2011. aug. 24. 12:02
 17/17 anonim válasza:
teljesen egyetértek veled:) röhejes hogy ez a helyzet, de tényleg így van,sajnos:S
2011. szept. 2. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!