Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Buta rajzfilm = buta gyerek?

Buta rajzfilm = buta gyerek?

Figyelt kérdés

Ismerősöm jegyezte meg, amin elgondolkodtam.

A régiek: Tapsi Hapsi, Prérifarkas, Micimackó, Aladdin, stb.

Maiak: Dexter laboratóriuma, Spongya bob és egyéb Cartoon networkon futó mesék.

Amikor meghallom a Spongya idióta vinnyogását, hajamat tudnám tépni, ostoba, buta, mint ahogy a Dexterben lévő kislány is ritka ostobán nyávog, viháncol.

Erre jegyezte meg az ismerősöm, hogy nézzem csak meg jobban a mai gyerekek közül azokat, akik vinnyogva beszélnek, nyávognak, szerinte valamilyen szinten visszavezethető erre.

Kifejteném jobban is, de röviden, tömören ez lenne a lényege.

Véleményeket várok!

2011. aug. 14. 09:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Kiskoromban én is Spongyabobot meg Dexter Laboratóriumát néztem, mégis normális vagyok. Sőt, a Spongyabobot még most is meg szoktam nézni, ha épp az megy. A 7 éves unokahúgom viszont Disney Channel-en nő fel és el nem tudom mondani, milyen undorító sorozatok mennek azon a csatornán...És a leggázabb, hogy unokahúgom is úgy viselkedik, mint ezeknek a sorozatoknak a szereplői, ő is ugyanolyan hangokat ad ki, meg olyan pofákat vág, néha legszívesebben felpofoznám, olyan idegesítő -.- Ha rajtam múlna, biztos betiltanám a Disney Channel-t meg az ehhez hasonló szennyeket..
2015. febr. 7. 10:51
 22/26 anonim válasza:
31%

Szerintem nagyban számít az is hogy a gyerek hány éves korában kezdi el ezeket nézni mert mikor kicsi akkor még nem tud különbséget tenni a mese és a valóság között. Én is mikor még kicsi voltam nekem sem engedték hogy Spongya Bobot meg Ben 10-t nézzek mert rossz hatással lett volna rám. Mikor aztán 11-12 éves lettem már engedték pl a Spongya Bobot mert tudták hogy nem leszek tőle vinnyogós hisztis tinédzser ugyanis tudom hogy a mese az nem valóság. És mindmáig imádom a Spongya Bobot anélkül hogy hülye vihogásom lenne meg ilyenek.

Ami az animét illeti: még 12 éves korban is nagyon ártalmas (szerintem) mert olyan mértékben erőszakos és durva hogy az egyszerűen egy érett normális felnőtt agyát is rombolja! Nehogy a gyereked elé merd tenni mert nagyon nagyon károsítja a gyerekek lelki egészségét! Attól még hogy razfilm, nem azt jelenti hogy gyerekeknek van szánva. Ha mindenképp animét akarsz nézetni a gyerekeddel akkor előtte nézd meg te,és ha van benne valami durvább jelenet akkor inkább keress egy másik animét.

2015. márc. 14. 08:41
 23/26 anonim ***** válasza:

Ember,azok nem mennek olyan csatornákon,ami Magyarországon is van! És ennyi erővel a tévét is be kéne tiltani,abban is a legtöbb szar tusfürdőopera... -.-"

2016. jan. 29. 18:55
 24/26 anonim ***** válasza:

#20 (?) (vagy 21 :D)

És a Ghiblis (Totoro,Pompoko a tanukik világában,gi palota,Vándorló palota stb.) animékkel meg mi van?Meg ott vannak a többi animestúdió által késztett animék,pl az Ame és Yuki...(Nem tudom,mennyire gyerekeknek készült,én még nem láttam.)

2016. jan. 29. 18:58
 25/26 anonim ***** válasza:
55%
Akkor a Tom és Jerryt sem kéne nézetni a gyerekkel.Mindig az egér jár jól,a macska meg csoda,hogy nem halt meg!A gyerek meg azt fogja majd hinni,hogy a macska egy köcsög állat,és az egérhez meg nem szabad odarakni (a macskát),mert az meg félholtra veri.
2016. jan. 29. 19:01
 26/26 Legyenszépnapod! ***** válasza:

Annyi biztos, hogy agresszivak lesznek a gyerekek az olyan mesétől, nem véletlenül van a minyonokon is 12es karika amit sokan nem tartanak be

Hülyeség egy egy ismerős alapján általánosítani hogy az xy nézte és mégis normális lett

Tudományos tény hogy a gyerekkori tapasztalatok hatással vannak a felnőttkorunkra

És fun fact: a 6os karika többnyire azért van a meséken mert a szereplők szája a külföldi és magyar szinkron mássága miatt máshogy mozog a beszédhez képest, és ez megzavarja a beszélni tanuló gyerekeket

2022. ápr. 13. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!