Buta rajzfilm = buta gyerek?
Ismerősöm jegyezte meg, amin elgondolkodtam.
A régiek: Tapsi Hapsi, Prérifarkas, Micimackó, Aladdin, stb.
Maiak: Dexter laboratóriuma, Spongya bob és egyéb Cartoon networkon futó mesék.
Amikor meghallom a Spongya idióta vinnyogását, hajamat tudnám tépni, ostoba, buta, mint ahogy a Dexterben lévő kislány is ritka ostobán nyávog, viháncol.
Erre jegyezte meg az ismerősöm, hogy nézzem csak meg jobban a mai gyerekek közül azokat, akik vinnyogva beszélnek, nyávognak, szerinte valamilyen szinten visszavezethető erre.
Kifejteném jobban is, de röviden, tömören ez lenne a lényege.
Véleményeket várok!
Szerintem nagyban számít az is hogy a gyerek hány éves korában kezdi el ezeket nézni mert mikor kicsi akkor még nem tud különbséget tenni a mese és a valóság között. Én is mikor még kicsi voltam nekem sem engedték hogy Spongya Bobot meg Ben 10-t nézzek mert rossz hatással lett volna rám. Mikor aztán 11-12 éves lettem már engedték pl a Spongya Bobot mert tudták hogy nem leszek tőle vinnyogós hisztis tinédzser ugyanis tudom hogy a mese az nem valóság. És mindmáig imádom a Spongya Bobot anélkül hogy hülye vihogásom lenne meg ilyenek.
Ami az animét illeti: még 12 éves korban is nagyon ártalmas (szerintem) mert olyan mértékben erőszakos és durva hogy az egyszerűen egy érett normális felnőtt agyát is rombolja! Nehogy a gyereked elé merd tenni mert nagyon nagyon károsítja a gyerekek lelki egészségét! Attól még hogy razfilm, nem azt jelenti hogy gyerekeknek van szánva. Ha mindenképp animét akarsz nézetni a gyerekeddel akkor előtte nézd meg te,és ha van benne valami durvább jelenet akkor inkább keress egy másik animét.
Ember,azok nem mennek olyan csatornákon,ami Magyarországon is van! És ennyi erővel a tévét is be kéne tiltani,abban is a legtöbb szar tusfürdőopera... -.-"
#20 (?) (vagy 21 :D)
És a Ghiblis (Totoro,Pompoko a tanukik világában,gi palota,Vándorló palota stb.) animékkel meg mi van?Meg ott vannak a többi animestúdió által késztett animék,pl az Ame és Yuki...(Nem tudom,mennyire gyerekeknek készült,én még nem láttam.)
Annyi biztos, hogy agresszivak lesznek a gyerekek az olyan mesétől, nem véletlenül van a minyonokon is 12es karika amit sokan nem tartanak be
Hülyeség egy egy ismerős alapján általánosítani hogy az xy nézte és mégis normális lett
Tudományos tény hogy a gyerekkori tapasztalatok hatással vannak a felnőttkorunkra
És fun fact: a 6os karika többnyire azért van a meséken mert a szereplők szája a külföldi és magyar szinkron mássága miatt máshogy mozog a beszédhez képest, és ez megzavarja a beszélni tanuló gyerekeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!