Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akik tömegközlekedéssel...

Akik tömegközlekedéssel járnak! ti átszoktátok adni időseknek, terhes anyukáknak, és kisgyermekkel utazóknak a helyet?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 21:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Igen.

Főleg terhesnek és kisgyerekesnek, az időseknél van egy határ.

De olyannak is, akinek el van törve a keze, vagy egyéb látható sérülése van.

2011. aug. 10. 21:35
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Én évente maximum 1x-2x tömegközlekedem, de nem ülök le, így nem baszogathat senki a hülye ülőhelyért.
2011. aug. 10. 21:35
 3/13 anonim ***** válasza:
47%

az sok mindentől függ.

terheseknek mindig, nyugdíjasoknak soha, mégpedig azért mert ingyen utaznak és ezért mennek mint a töketlen kutya.

kisgyermekkel utazóknak meg változó, ha orkok nem, ha normális emberek, 1-2 kisgyerekkel, akkor felkínálom.

2011. aug. 10. 21:37
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Várandósoknak, karonülő gyerekkel lévőknek mindig, ülésvadász vénségeknek nem, rászoruló időseknek igen.
2011. aug. 10. 21:37
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Egyedül vakoknak adom át, vagy akinél látszik, hogy komoly egészségügyi baja van. Másnak nem. Mindenki kibír pár megállót állva. Ha meg nem, maradjon otthon.
2011. aug. 10. 21:44
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Ez a helyzettől függ. Egy biztos, akkor sosem állok fel, ha látom, hogy van még szabad hely (pl. a dupla üléseknél csak az egyiken ül valaki). Amúgy én általában a csukló végében szoktam utazni, ahová ezek az emberek már nem merészkednek, mert attól félnek, hogy nem arra megy, mint az autóbusz eleje (megyeszékhely, első ajtós felszállás rendszer)
2011. aug. 10. 21:49
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Át szoktam adni mindig, ha indokoltnak látom. Fáradt idősnek, terhes vagy kisgyermekes anyának, sérültnek... De volt már olyan, amikor "leteremtett" egy bácsi, hogy ne nézzem már olyan vénnek, üljek nyugodtan, ő nagyon aranyos volt. :)

Csak akkor nem szoktam átadni a helyem, ha rosszul vagyok.

2011. aug. 10. 21:50
 8/13 anonim ***** válasza:
47%
Nem, vakoknak max, vagy kedvesnek kinző öregeknek.
2011. aug. 10. 21:59
 9/13 anonim ***** válasza:
Én le sem ülök, úgyhogy átadnom sem kell
2011. aug. 10. 22:12
 10/13 anonim ***** válasza:
29%
egyszer volt h egy páréves kislány anyjának hiszizett, hogy az én helyen kell neki. én hangosabbra állítottam a zenét, anyuka meg alig tudta lenyugtatni a kiscsajt :)
2011. aug. 10. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!