Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Számít a külső az életben?...

Számít a külső az életben? Mennyire? Mikor? Miért? Tényleg létezhetne egy olyan világ, ahol az emberek nem ez alapján ítélkeznek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 19:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

23:23

Egyáltalán nem kár ezen agyalni, az egyik legfontosabb téma, csak félnek tőle. És fentebb szépen levezettem, de még lehetne több oldalon át is, viszont a lényeg benne van.

2011. aug. 8. 23:29
 12/18 A kérdező kommentje:

"Párválasztáskor leginkább (mégpedig nagyon helyesen), állásinterjúnál is például. "

én úgy vettem észre hogy nem csak ilyenkor. és ha elfogadjuk hogy fontos, miért fontosabb mint a belső?

"Csak a külsőre előnytelen emberek szeretnék hinni hogy lehetséges mert szenvednek a külsejük miatt,"

szerintem ez nem igaz, azt is lehet már unni, mikor állandóan csak a külsőd vagy a pénzed miatt kellesz másoknak

"én adok a külsőmre szeretem a szép cuccokat, ápolt vagyok DE viszont az arcszerkezetemen sajnos nem tudok változtatni... "

pont erről beszélek. meg miért is kellene állandóan másoknak megfelelni. ami az egyiknek igényes, másnak igénytelen

"Nagyon rossz belátni és egyben borzalmas is, de azt kell, hogy mondjam, szinte csak a külső számít. A belső elenyésző részben fontos, még mindig nem tudjuk pontosan, hogy a belsőből fakad a külső, vagy a külsőből belső, vagy egyáltalán semmi köze a kettőnek egymáshoz.

A mentakommunikációnak iszonyú nagy szerepe van, tudat alatt félelmet, ellenségeskedést, imádatot, vonzódást idéz elő még azelőtt, hogy az illető megszólalna és ez már befolyásolja a hozzá való viszonyulást, ami a jövőben végbemegy.

Bármit mond valaki nem egységes a reagálás az elhangzottakra. Ha egy 8 éves mondja, hogy megöllek, kevésbé vesszük komolyan, mintha egy kigyúrt kopasz bácsi mondja. Ha egy nő felpofoz egy férfit senki nem siet a segítségére, ellenben ha egy férfi egy nőt... "

sajnos én is ezt látom, de nem is lenne ezzel baj, ha elismernék végre az emberek, hogy csak ösztönállatok, de emellett nagyon is különbnek hiszik magukat az állatoknál, és olyanokkal dobálóznak hogy nem számít a külső, közben pont az ellenkezőjét bizonyítja mindenki.

"Tényleg ennyire igénytelen lenne sok ember,

hogy egy iszonyú buta, műveletlen, bunkó, stb. emberrel együtt tudna lenni, csak azért, mert szép számára?"

sajnos ilyeneket is láttam már. és tényleg úgy érzem hogy az emberek előítéletesek, korlátoltak, igénytelenek, mert aki nem fér bele a szépségképükbe, azzal már nem is foglalkoznak. és nem csak párválasztásról meg interjúról beszélek. szinte mindig. még akkor is külső alapján ítélnek, ha csak barátkozni akartok, aminek állítólag pont a lelki összetartozás lenne a lényege. és itt nem arról van szó hogy mennyire igényes vagy hogy öltözködik, hanem hogy milyen magas, hány éves, mennyire jóképű (még sokszor az azonos neműekben is van valami elvárás).

2011. aug. 9. 06:01
 13/18 anonim ***** válasza:

némileg meglepő módon a külső nem számít annyit mint gondolnád. sokkal többet számít a magabiztosság, érzelmi intelligencia, "kisugárzás" --- akár párkeresésről, akár karrierről, akár társasági életről beszélünk.

csakhogy: sok embernek szokása, hogy ha elégedetlen az életével akkor ráfogja egy mondvacsinált kinézetbeli hibára, például ha egy lány magányos akkor azt mondja hogy "biztos mert kövér vagyok", akkor is ha valójában nem is kövér.

2011. aug. 9. 15:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Egyébként még mindig a filmek a legjobb példák. Mostanában próbálkoznak USA-ban olyan sorozatokat indítani, hogy a főszereplők kövérek és ez azért van mert rengeteg elhízott ember van aki így szimpatizálhat velük. Ennyire irányít a külső...

Ha jól megnézzük a régebbi sorozatokat, ha csúnya vagy kövér volt valaki biztosan idiótát vagy humoros-aranyos karaktert játszott.

Az ember minden csak gondolkodó állat nem. :D

2011. aug. 9. 15:18
 15/18 anonim ***** válasza:

15:14

Igen, számít a külsővel egybekötött kisugárzás. Akik kövéren is hódítanak azok általában ha lefogynának egyértelműen jól néznének ki és jóképűek lennének, ezért van kisugárzásuk kövéren is.

2011. aug. 9. 15:22
 16/18 A kérdező kommentje:

"sokkal többet számít a magabiztosság, érzelmi intelligencia, "kisugárzás" --- akár párkeresésről, akár karrierről, akár társasági életről beszélünk. "

ha így lenne, nem külsőségek alapján keresnének párt az emberek, és sokkal több sikeres de csúnya ember lenne a világon, mint bunkó de tetszetős. a popsztárok is sikeresebbek lesznek, ha jobban néznek ki, egy lánynak több udvarlója lesz, ha kap 1 kis sminket, egy fiú is könnyebben fog prédát, ha kigyúrt és jóképű. és ezek lassan már alapelvárások lesznek.

a szimpátia is az ösztöneinkbe van kódolva

"Igen, számít a külsővel egybekötött kisugárzás. Akik kövéren is hódítanak azok általában ha lefogynának egyértelműen jól néznének ki és jóképűek lennének, ezért van kisugárzásuk kövéren is."

nem értem ez mi akar lenni, de általában a szórakoztató kövér srácok azért lesznek jó beszédesek, mert kövérek és a személyiségük fejlődésre kényszerül, míg egy jóképű srácnak nem kell megküzdenie a dolgokért, vagy egy izmos elintézi az erejével.

ezért is alakult ki a buta liba sztereotípia azokról a nőkről, akik vonzóak a legtöbb férfi számára, meglepő mód ezt tudatosan vagy ösztönből a férfi az "egyéjszakás" kategóriába teszi, nem a "feleségnek" fajtába.

néhány úgymond primér személyiségi jegy számít, mint legyen kedves, humoros, de valójában nem a személyisége, hanem először a külseje, aztán a jellemének 1-1 részei lesznek vonzóak.

ezzel tisztában vagyok, talán szintén fontos, de a külső még mindig fontosabb.

2011. aug. 9. 19:08
 17/18 anonim ***** válasza:

15:22 vagyok

Nem értem, miért tetted fel a kérdést ilyen formában, ha ennyire tájékozott vagy a témában. Így van, amit leírtál helyes, csak az nem fér bele, hogy akkor miért írtad ki a kérdést. Szeretnél erről beszélgetni?

2011. aug. 9. 19:17
 18/18 A kérdező kommentje:
inkább a véleményekre vagyok kíváncsi, mások miért úgy látják ahogy, és ezt beszélgetésben lehet leginkább kideríteni
2011. aug. 10. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!