Nem Budapestiek tényleg kedvesebbek? (Kérdés rövid, magyarázat hosszú)
Na szóval,Budapesten laktam,oda is jártam egy ideig suliba.Az osztálytársaim származásom miatt folyton piszkáltak,csúfoltak,és a tanárok SEMMIT az égvilágon nem tettek!!!Családommal Velencére költöztünk,és amióta ide járok suliba,mindenki barátkozik velem,senki sem csúfol,amolyan "vezéregyéniség" lettem.És ha itt valaki piszkálja a másikat,egyből rászólnak a tanárok.Miért van ez?Tényleg igaz hogy a nem nagyvárosi emberek sokkal kedvesebbek?Mert kezdem azt érezni hogy tényleg így van.
Ui:A velencei suli ahova most járok általános iskola.Az előző gimnázium volt.Gimnázium,ahol a tanárok hagyták a másik gyerek megalázását.Érdekes nem?
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:35
te elképesztően elfogult vagy.
Ez iskolafüggő, szerintem a gyöngyöspatai gimi se tetszene :D
A jó hírű és elit vagy egyházi iskolákkal pedig az a gond, hogy oda a félrenevelt hatszoros apagyilkosokat előszeretettel iratják be a szüleik, hátha megjavulnak (nem).
"Semmivel sem akartak többet tudni rólad mint egy pesti és semmivel sem szereztek több infót."- pedig simán. A szomszédok az életemnek minden részletét tudni akarták. A megérkezésem után 1 nappal már az egész utca tudta, hogy ott vagyok. Olyan emberek is tudták, hogy mi a munkám, milyen a családi állapotom, akiket még életemben nem láttam.
A kertünkben van egy csomó gyümölcsfa. Nem egyszer előfordult, hogy a szomszédok bejöttek az udvarba, leszedték az összes gyümölcsöt, aztán csak úgy pókerarccal szóltak, hogy "Ja, amúgy leszedtük majdnem az összeset", mintha ez a legtermészetesebb dolog lenne. Pár hét múlva meg volt képük megkérdezni, hogy miért zárom kulcsra a kaput. Agyrém.
Ilyen Budapesten soha nem történhetett volna meg, mivel itt még létezik egy olyan fogalom, hogy "a magántulajdon és a magánélet tisztelete". Most csak egy esetet emeltem ki a sok közül, mert ez volt a legnagyobb volumenű, de úgy alapból a vidékiekre jellemző a pletykálkodás, még a fiatalabbakra is valamilyen szinten. Itt Bp-n, már 6 éve ebben a házban élek, de nem túlzok, hogy nem ismerném a szomszédomat. Azt sem tudom, hogy milyen színű a haja, vagy hogy van-e felesége, és szerintem ez a természetes.
Válaszoltam. A kérdésre. Elmondtam, amit gondoltam. Visszajöttem: "Ez a válasz 18%-ban hasznosnak tűnik."
(Fogadok, hogy az volt a "baj", hogy szerintem több homofób élményem volt itt, mint amott... Mintha azt írtam volna, hogy az utcán keféltem, smároltam. Na szép.)
Én azt mondom, mindenütt vannak bunkók. A budapestiek az örökös sokaság miatt jobban átnéznek egymáson, az, hogy ránézel valakire, nem kihívó, csak kényszerű dolog. Nem kedvesek, csak beleszoktak a tömegbe. Kisebb településen személyesebb a légkör, ezért élesebbek az ellentétek, ha ránézek valakire a buszon, sértődötten néz vissza, félti a személyes terét, ami jóval tágabb, mint Budapesten. A személyesség lehet kedvesség is, de én se itt, sem ott nem látom. Sajnos.
Természetesen igaz. Én is éltem két évet Bpn és hoztam is haza egy közmondást:
"Vidéken az emberek a földet megművelik, de a parasztok pesten laknak." :)
Hát nem azért, de szerintem B.A.Z megye is tele van bunkókkal. Ott élek, úgyhogy tudom...
Akárhány pesti emberrel barátkoztam, nagyrészt felületesek voltak kapcsolati téren, ridegek és haszonlesők.
Érzékeltették, hogy ez ember kicsit sem fontos nekik, ha megd*glenek, az se számít.
Ennek ellenére akadt 2 ember, aki szintén Bp-n lakik és jó viszonyt ápolok vele, tehát tiszt. kiv.
Vidékről csak annyit tudok mondani, hogy engem is zavar, hogy mindenki mindent tudni akar. Itt is van sok állat, az is igaz, de valahogy ez a környezet jobban bejön.
(Plusz nem tetszik ez a hozzáállás, hogy ha megtudják, hogy nem Pesten lakom, már rögtön fujjognak meg leparasztoznak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!