Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hízik el sok ember,...

Miért hízik el sok ember, ahogy idősödik?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, hogy ez úgymond benne van az emberi test felépítésében, hogy ahogy idősödik úgy hízik, vagy egyszerűen csak a kevés mozgás, rossz táplálkozás teszi? Mert én fitt akarok lenni öreg koromban is!
2011. aug. 6. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Táplálkozási szokások megmaradnak,mozgásigény egyre csökken.Röviden ennyi,szerintem.
2011. aug. 6. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha fitt akarsz lenni, akkor sportolj és élj egészségesen (ne használj szintetikus kozmetikumokat, ne egyél tartósítószeres és egyéb hasonló kajákat, ehelyett fogyassz sok nyers zöldséget és gyümölcsöt... egy hasznos oldal: antalvali.com).
2011. aug. 6. 15:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Csökken az izomtömeg, mert nem használja. (Nem sportol.) Az ételadagokat viszont nem csökkenti. A kalóriát az izom használja fel, de már nincs annyi, amennyi kéne a napi bevitt kalória elégetéséhez, ezért elkezd raktározni a szervezete. Mellette még ráadásul a többségnek teljesen rosszak a táplálkozási szokásai: szénhidrát szénhidráttal, abból is gyors felszívódású, és kevés fehérje. (grízes tészta, krumplis tészta, ezek pl. többfajta szénhidrátot is tartalmaznak, a grízes tészta négyet is, de csak minimális fehérjét.)
2011. aug. 6. 15:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Ahogy öregszünk, egyre csökken a kalóriaszükségletünk, úgyhogy ha kb. ugyanannyit eszünk, mint régebben, automatikusan hízni fogunk.
2011. aug. 6. 15:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább betegség miatt. Legalábbis az én nagyszüleimnek, mind lett valami problémája, ami miatt nem volt már olyan mozgékony, de ugyanannyit (vagy talán többet is) evett, mint régen. De, ha az ember odafigyel magára, ez nem törvényszerű, hogy bekövetkezzen. Szoktam látni, meg ismerek is, fitt 50-60-as embereket, akik sportosak, fiatalosak.
2011. aug. 6. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nőknél ez eléggé elkerülhetetlen mivel klimax után felborul a hormonháztartás. Illetve idős korban még mindenféle betegség miatt is kialakulhat ez, szóval nem csak rossz életmódot élnek.
2011. aug. 6. 15:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Rossz életmód váltja ki a betegségeket, és a lustaság is fontos szerepet kap, na meg a hagyomány tisztelete (öreg vagyok már, hogy ide-oda eljárjak, sétáljak, kiránduljak, utazzak)
2011. aug. 7. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!