Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jó munkaerőt mi jogon figyelne...

Jó munkaerőt mi jogon figyelnek és később rúgnak ki a facebook profilja alapján?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 13:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Facebook-ot bárki használhatja, ha meg utóbb(mindegy mi miatt) mégsem bízik benned a munkáltató,akkor elbocsájthat. Más kérdés, hogy jó munkaerőt célszerű-e?
2011. aug. 4. 13:56
 2/14 anonim ***** válasza:

A munkaadók ma már nézik ezeket az oldalakat, mert nyilvánosak. Azért is kirúghatnak, mert lilára fested a hajad, ha nem illik a cég profiljába. Ha úgy érzik, hogy a baromságaiddal lejáratod a céget, azért is.

De lehet, hogy egyébként is kirúgtak volna, csak nem tudták, milyen indokkal tegyék, és te adtál nekik egy jó ötletet.

Amúgy fordítva is működik, engem már hívtak be úgy interjúra, hogy az önéletrajzom után megnéztek az iwiw-en, és megtetszett nekik a versrészlet, ami a bemutatkoznánál volt. Gyakorlatilag könyörögtek, hogy vállaljam el a munkát (soha máskor nem fordult ilyen elő!), csak nekem nem tetszett. Tehát nem is kimondottan interjú volt, hanem már kiválasztottak profil alapján.

2011. aug. 4. 14:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Nyugodj bele, az alkalmazottnak nincsenek jogai ebben az országban. Most már indoklás nélkül is kirúghatnak. Jobb helyeken a sz*rt is kiperelhetnéd belőlük, itt meg nincs más választásod, mint szedni a sátorfádat.
2011. aug. 4. 14:18
 4/14 Réti bubuzér ***** válasza:
100%
HAha, be kellene állítani az adatvédelmet, hogy ne nézhesse meg bárki az adatlapodat :D
2011. aug. 4. 14:22
 5/14 ava87 ***** válasza:
100%

Ha a Facebook-on megosztasz dolgokat, az olyan, mintha az egész világgal megosztanád, többek között a főnökeiddel is. Már persze, ha nem állítod be úgy, hogy csak az ismerőseid láthassák. Ha kiteszel egy olyan képet, ahol részegen fekszel valahol, az kb. olyan, mintha ezt valóban a főnökeid előtt tetted volna. Valószínűleg akkor is kirúgnának. Pedig lehet, hogy a munkádat kitűnően végzed, de ez alapján besorolnak nem megbízható embernek.

Meg kéne jegyezni, hogy az interneten megosztott tartalmak NYILVÁNOSAK, az figyeli őket, aki csak akarja.

2011. aug. 4. 14:29
 6/14 anonim ***** válasza:

engem ezért nem vettek fel múltkor mert olyan képem van facebookon hogy fekszünk 8an részegen a balatonparton XDD

azóta csak az ismerőseim láthatják az adatlapomat. :D

2011. aug. 4. 14:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Lassan már odáig jutunk, mint egyes futurisztikus filmekben, hogy mikrochipet ültetnek az állampolgárok bőre alá és minden lépését figyelik, azt is tudják, naponta hányszor és milyen állagút kakált...De elég elolvasni az 1984-et. Szép, új világ...gusztustalan.

Én ezt az internetes " utánam szaglászást" úgy igyekszem megelőzni, hogy semmilyen magánjellegű képet, adatot nem rakok fel, annak ellenére hogy regisztrálva vagyok a Facebookon. Épp elég az e-mailcímem.

2011. aug. 4. 14:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

14:15-nek igaza van. Már kiszemeltek maguknak, csak indokot kellett találni rá. A költségcsökkentés jegyében bármire képesek, nincs olyan, hogy emberség.

Hasonló helyzetben vagyok, tudom jól, hogy a napjaim meg vannak számlálva. Mindent megcsinálok, meg is mondták, hogy nincs benne hiba. Mégis b..gatnak egy ideje, és fenyegetőznek, hogy ha hibát találnak, nyitva a kapu előttem :-)

2011. aug. 4. 14:58
 9/14 anonim ***** válasza:
Olyan jogon, hogy ez a jó munkaerő SAJÁT SZABAD AKARATÁBÓL ossza meg azokat az információkat az ismerőseivel és kollegáival, amik miatt később kirúgják.
2011. aug. 4. 15:04
 10/14 anonim ***** válasza:

"Miért, szerinted valaha is visszafogják adni Magyarország elszakitott részeit?"

Ha most visszamennénk az időben mondjuk 1900-ba, és megkérdezném tőled, hogy összecsatolják-e Havasalfölddel Erdélyt, arra is azt válaszoltad volha, hogy hahaha? Pedig aztán ez történt.

"Szinte nincs olyan ország, amelyikből ne szakitottak le volna valamennyit a történelem során, ezzel az erővel mindenki kiabálhatna, hogy miért nem kapják vissza az elvett területeket? "

Khm, megkérdezném tőled, hogy pl. Romániából mit csatoltak le... Legfeljebb elfoglaltak valamit, amit aztán nem tarthattak meg. Például az Egyesült Államok se volt független mindig, hogy egy nagyobbat is említsek. Németországot két részre vágták, aztán egyesültek. Egy kicsit nézz körül a világban, ne csak a demagóg rizsát szajkózd.

"Elég primitiv dolog azért utálni egy NEMZETET, mert annak idején ez meg az az ország megkapott bizonyos részt Magyarországból. "

Elég primitív dolog egy nyilvánvalóan igazságtalan diktátum mellett kampányolni.

"Szóval a kiskertjében kapálgató szlovák XY néni is részt vett Trianonban, ezért gyülölni kell, igaz? "

Amennyiben egyetért a diktátum döntésével, úgy az én szimpátiámat ugyan ki nem vívja.

"Nem kéne ennyire ostobának lenni, és szét kéne tudni választani a politikát a magánélettől. "

Eddig sem volt szó magánéletről, ez tisztán politika.

2011. aug. 4. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!