Mit gondoltok erről? Szerintem megdöbbentő.
Olvassátok el a cikket ha ráértek. Hihetetlen, hogy mennyire másképp gondolkodnak az emberek.
Nagyon helyes, hol is hallottuk már 2000 évvel ezelőtt:
„Az vesse rá az első követ …!”
A büntetésnek semmi értelme, legfeljebb csak a bosszúszomjat enyhíti, de nem segít sem az áldozatokon sem a tetteseken, és csak fokozza a bűncselekmények esélyét. És mennyivel jobbak azok az emberek akik a büntetés végrehajtását követelik ? Bennük a gyűlölet gyakran sokkal nagyobb mint az elkövetőben. Természetesen meg kell akadályozni, hogy a cselekvő megismételje tetteit, de azt úgy is lehet, hogy a tettes és az elszenvedő is tanuljon belőle.
Ilyenkor vagyok igazán elkeseredve, hogy Magyarországra születtem. Na nem mintha börtönbe kívánkoznék. Hanem mert ilyen apróságokból kiderül, hogy mennyire balkáni is a magyar állam - fejben!
Nálunk esélytelen lenne egy ilyen projektet megvalósítani, mert a magyar állampolgárok vérszomjasak, mennének akasztást nézni, mint a középkorban. Sóherek, inkább maradjon a régi módszer, inkább kockáztatják a saját biztonságukat, csak nehogy fizetni kelljen bármiért is.
Jónéhány interjút olvastam/láttam elítéltekkel. Érdekes, hogy mindenki azt mondja, az igazi büntetés a szabadság elvétele. Azon túl tökmindegy, hogy néz ki a cella, ha nem mehet ki belőle akkor, amikor akar. Nem nagyobb büntetés nekik az, amilyen helyzetbe most vannak.
Valójában csak nekünk rossz, akik áldozatai vagyunk-lehetünk egy támadásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!