Miért az esztelen ivás és hőzöngés jelenti a bulizást?
Nem tudom. Régebben a buli szleng kifejezéssel heves viszálykodást, veszekedést és ehhez hasonló dolgokat jelentett. E fogalom mostanában annyira elterjedt, annyira általános lett mintha természetes dolog lenne. Úgy, hogy az első hallásra mintha valami ünnepfélére emlékeztetne, nem rögtön viszálykodásra. A tapasztalat azonban azt bizonyítja, hogy gyakran az se hiányzik, mert ahogy a kérdésből is kiderül, „esztelen ivás és hőzöngés”, a szervezett kollektív züllés a velejárója.
Pontosan úgy van: „A normálisabb embernek pedig nincs kedve ilyen helyekre menni, pont ezért.”
Szerintem hiányzik egy alapvető lehetőség, egyféle eszmény-fórum, ahol a fiatalok ideálok közt válogathatnának, „esztelen ivás és hőzöngések”, a szervezett kollektív züllés helyett. Akkor ünnep fogalma visszanyerné eredeti jelentőségét: egy örvendetes esemény alkalma.
De a buli a disco-kban és kocsmákban jelent ivást, minek is akarnál ilyen helyre menni egyébként? Nagyon sok kulturált szórakozási forma is van, olyan jellegű koncertek pl... stb
Pedig 19 vagyok, de ha nem ilyen züllött helyre vágyom, simán találok ilyet.
Majd ha mi "kockák" kerülünk uralomra, akkor kötelező lesz társasklubokban és sportkörben ismerkedni, és este 11 után csak narancslét fognak felszolgálni.
Addig ki kell bírni, hogy ez a részeges, sekélyes banda uralkodik rajtunk. :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!