Ha valaki kér tőled pénzt az utcán, adsz neki?
Sosem szoktam adni!! A városunkban van egy hajléktalan bácsi, ha vele futok össze és van 5 percem, akkor beugrok a boltba, veszek pár kiflit meg néhány szelet párizsit, esetleg valamilyen üdítőt. Ő ezért iszonyat hálás szokott lenni, szóval neki szívesen adok. A többi tudom hogy alkoholra költi, a kaját az ember után hajítja....
Egyetlen egyszer történt meg, hogy vasútállomáson összefutottam egy fiatalokból álló csoporttal, ahol egy csávó leszólított, hogy iszonyat hülye helyzet, de 50 forintra lenne szüksége ahhoz hogy meglegyen a vonatjegyének az ára. Lehet kamu volt, de nekem hihetőnek tűnt, így adtam neki... 50 forint egyszer nem a világ vége.
Off:
14:48-as! Szóval alkoholistáknak nem adsz, de heroin-és drogfüggőknek igen... értem a logikát... :D (még ha a haverjaid is..)
Nem.
10-ből 9-nek piára/cigire kell, az 1-től meg elveszik a rokonai, és ugyanarra megy, mint a másik 9-nél.
előbb beszélgetek vele. ha látom, hogy normális, és jó helyre kerül az a 100ft, akkor adok. ha van nála újság, akkor néha 200at is megeresztek, elvégre kapok valamit a pénzemért.
ennyit kibírok, de rendszert nem csinálok belőle, mert akkor nekem sem lenne mit ennem.
volt egyszer a villamoson egy öreg bácsi, amint megláttam, éreztem, hogy adnom kell neki. kb 50ft-ot adtam, és olyan hálás volt. azt mondta, h a tenger is cseppekből van, és hogy neki ez is segítség. jó érzés volt, h még ezt is meg tudta becsülni.
viszont ha látom, h munkaképes, fiatal férfi, akkor tuti nem adok, el lehet menni építkezésre melózni, keresse meg magának a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!