Szerintetek a barátság elmúlik az idő múlásával?
Figyelt kérdés
Nem tudom, jó kategóriába írok-e, de ez tűnt a legalkalmasabbnak... Szóvala helyzet az, hogy két éve vagyok gimis, és amint bekerültem, összeállt egy nagyon jó baráti társaság. 4-5 lány, nevetgéltünk, könyvtárba jártunk, hülyéskedtünk látástól vakulásig, kávézóba mentünk... Mindent megosztottunk egymással... Végül testvérekként szerettük egymást. Eltelt 1-1,5 év, és az egyik lány otthonülősebb lett (péntekestére gondolok), mi pedig bejártunk a városba. Nem ittuk magunkat hulla részegre, de nem vetettük meg az alkoholt, és a többiek a cigit sem. Majd durván kezdtek velem viselkedni, aki velem együtt ivott, az lehordott azért, mert ittam, ha szerelmi bánatom volt, és tanácsot akartam tőle kérni, kerek-perec megmondta, hogy őt ez nem érdekli, és hátat fordított nekem. Rákérdeztem, és azt mondták, megváltoztam, és így már nem szeretnek. Nem vagyok már könyvmoly, bejárok péntek este, és nem tartozom így közéjük. Azóta a lány, akivel együtt ittunk, nem szól hozzám, kilök a társaságból, suli végén minden délutánra programokat szervezett nélkülem, hogy egyedül maradjak. Ha mégis odamentem beszélgetni, háttal ült nekem, és kilökött onnét. Most nincs baráti társaság, amihez tartozhatnék, mert az a lány úton útfélen keresztbe tesz nekem. És egy másik "bandatag" pedig azt mondta, hogy ennek az az oka, hogy barátságok jönnek-mennek. Megváltoztam, így ennek vége. Szerintem ilyen nincs. Ha valakit szerettem, ha megváltozik is szeretni fogom. Szerintetek?2011. júl. 5. 12:33
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, jól gondolom-e, de szerintem sokan keverik a barátságot a haversággal. Ti jó haverok voltatok, vagyis egyeztek a szórakozási szokásaitok, beszédtémáitok. Ha ez megváltozik, akkor ennyi. Lehet, hogy te igazi barátnak tekinted őt, ez rendben van, de úgy látszik neki egy haver voltál. Szórakozás közben nehéz különbséget tenni a két dolog között.
2/3 A kérdező kommentje:
Valóüszínűleg így van... Csak furcsa, mert még az egyikük a kishugának is tekintett, és úgy bánt velem. De talán éppen ez a gond: hogy a kishuga voltam, félénk, irányítható. És másfél év alatt azért a sarkamra álltam, és talán ez a gondja... De szerintem akkorsme teszem tönkre annak az életét, akit valamikor szerettem... Mert ő mondhatni ezt tette... És ha annakidején hallagtok rá, és nem jövök megint össze a barátommal, akkor most egyedül lennék...
2011. júl. 5. 13:17
3/3 anonim válasza:
"akkor se teszem tönkre annak az életét, akit valamikor szerettem"
Na igen, bunkóság a részéről, de ez egy másik dolog, értelmes ember egy vad idegen embert sem aláz.
"ha annak idején hallgatok rá"
Ezt se vedd komolyan, rossz tippeket egy igazi barát is tud adni néha. Szóval lépj túl rajta, kár túlfilózni a dolgot. Ahogy Morpheus mondaná: Isten hozott a való világban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!