Szereted Budapestet?

Figyelt kérdés

Ha igen,akkor miért?

Ha nem,akkor miért nem?

2011. júl. 2. 23:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy szeretem-e, de abban biztos vagyok, hogy ott hamarább találnék munkát, mint itt a világ végén.

Amit nem szeretek:

- ha kocsival vagyunk hamar rossz irányba megyünk a sok egyirányú utca és amiatt, hogy sok helyen nem lehet balra kanyarodni

- pályaudvaron a koszt és a kéregetőket

- minden érdekes program Pesten van, én meg Békés megyében lakom

- a bicikli közlekedés nem épp a legbiztonságosabb

Amit szeretnék:

- a múzeumokat

- kávézókat, teázókat, teaboltokat

- sok kis hangulatos utca meg bolt

- sok fényképeznivaló ezekben a hangulatos utcákban

- van élet

- a barátaim 80%-a Budapesten lakik

- talán végzettségemnek megfelelő munka is nagyobb valószínűséggel van, mint nálunk

- lehet sushit enni

- Szabó Ervin Könyvtár

- egy bérlettel oda megyek, ahova akarok

2011. júl. 3. 11:14
 12/23 anonim ***** válasza:

Én egy vidéki "kisvárosba" járok főiskolára, Pestre úgymond kikapcsolódni járok csak fel. Nekem így tetszik. Ha ott laknék utálnám! Az albérletünk hangos helyen van, pihenni lehetetlen, pedig elég jó környéken van, normális, rendezett, tisztának mondható környezetben, jó közlekedéssel.

Nekem sokszor jól esik kiszakadni kicsit a mindennapokból, ilyenkor felutazom pár napra Budapestre. Így laikusként nagyon vicces látni, ha valaki rohan a villamosra, amikor 2 perc múlva úgy is jön a következő, de azon is jót mosolygok amikor a pesti barátaim hisztiznek, hogy 10 percet kell várni a buszra. :) (Felénk óránként jár egy busz és csönd legyen!) Vicces nézni, ahogy az ottani emberek stresszelnek, rohannak, feszültséget látni az arcukon... és jó látni a turistákat is, ahogy próbálják felfedezni az apró szépségeket is a városban. Ilyenkor próbálok kicsit kikapcsolni és elveszni a rohanó világban! Csak figyelem a környezetem és a saját problémám nem érdekel... kb olyan mintha én nyugis séta tempóban mennék és körülöttem mindenki más rohanna. Én ezt nagyon szeretem. Feltöltődve térek haza a nyugisabbnak mondható világunkba és ilyenkor mindig jó érzés látni, hogy lehet itt kicsit unalmasabb az élet és csak óránként mennek a buszok, de az emberek is mintha kicsit meg lennének lassulva. Nem kézzelfogható a feszültség...

2011. júl. 3. 12:08
 13/23 anonim válasza:
30%

Én IMÁDOM!!

Imádok ott lenni, sajnos nagyon messze van 250km.. Soha életemben nem éltem ott ( egy kis faluban nőttem fel pedig) és legtöbbször átutazóban vagyok, de imádom a nagy forgalmat, a buszok metrók villamosok trolibuszok szinte egymás után jönnek, a repülőgép zaját :D , azt hogy az emberek mindenhova rohannak ( azon is jót mosolygok amikor a pesti barátaim hisztiznek, hogy 10 percet kell várni a buszra. :) <--- ezen jót nevettem :D ) , kismillió bolt van, azt esti várost, és nincs kihalva este se, ja és, hogy minden keresztnév előtt ott van az "A" vagy az "AZ" betű :)

Ott nem olyan, mint itt, hogy ha valakivel valami történik, akkor másnapra az egész falu tudja..

Nem is tudnám elképzelni az életem úgy, hogy majd ne ott éljek felnőtt koromban.

Egy 16 éves..

2011. júl. 9. 01:45
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

Budapesten születtem.Budapesten jártam óvodába,iskolába.Itt lettem először szerelmes,itt dolgozom..Soha nem tudnék vidéken élni,mert nekem Pest az élet motorja..Szeretek reggel úgy kelni,hogy hallom a villamos és busz zaját.Szeretem,hogy akár éjfélkor is elmehetek a nagy Tescoba bevásárolni..

Én képtelen lennék egy csendes kis faluban élni..

2011. júl. 9. 02:40
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
Elmegy, de ha olyan lenne mint a felszabadulás előtt legalább 10 évvel, akkor sokkal jobb lenne.
2011. júl. 11. 00:31
 16/23 anonim ***** válasza:

Én szeretem Budapestet, de nem igazán értem miért kellet Nagy-Budapest-é bővíteni. (Régen a I-XIV. kerület)

Van sok hibája és tényleg sok bunkó ember van. Bár az van Szegeden is bőven. Ott heteket töltök el egy évben, mégis összefutok velük. És Szeged is már fojtogatóan kicsi.

London szép , és a "terror"/bomba veszély miatt nem szerelték volna a le a kukák 99+%-át, még a buszon is volt. Akkor szinte hibátlan lenne. Csak a borzalmas ingatlan árak.

A harmincas években Kelet Párizsa volt Budapest. Azért ez sokat elárul.

2011. júl. 11. 10:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert rengetegen laknak ott és utálom a tömeget.. És sok a hajlégtalan. Szinte mindenhol ott vannak, meg odajönnek kéregetni. Itt nálunk nem nagyon van ilyen. És ugye sok a bűnöző, régebben mindig azt mondogattam hogy ott fogok majd lakni de mostmár biztos hogy nem xd Amúgy szép város, sok a lehetőség.. :)
2011. júl. 11. 13:54
 18/23 anonim ***** válasza:
Én itt élek kb 18 éve, és igen, szeretem, nem laknék Mo-n belül sehol máshol, mert minden más már csak vidék és falvak.. Nem tudom megmagyarázni, jó nagyvárosban lakni és kész. 20n
2011. júl. 11. 18:42
 19/23 anonim ***** válasza:

Budapesten lakok, kifejezetten szeretem, bár ez a városrésztől is függ. Én nem bírnám ki valahol vidégen, mindenképpen nagyobb városban laknék, de mo.-n csak bp az ami "megfelelne az elvárásaimnak".

szeretem, mert este gyönyörű, mert életem legnagyobb részét itt töltöttem, itt érzem otthon magam.

2011. júl. 16. 11:11
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

„Én nem bírnám ki valahol vidégen”

Ott én sem, de itt vidéken nem rossz.

2011. júl. 16. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!