Hogyan viselkedtek az öntelt, nagyképü, nagypofájú, lekezelő emberekkel?
Minap egy reggel ásványvízért mentem be a közértbe, ilyenkor nem viszek kosarat, hiszen minek, csak egy vizet viszek...?
Már épp átléptem a forgóajtón, amikor utánam üvöltött egy másik vásárló, hihetetlen hangnemben, hogy "kosááár?".
Erre megfordultam, átvettem a felém nyújtott kosarat, és széles mosollyal, nagyon hangosan és érthetően közöltem vele: "Jó reggelt kívánok!"
Soha nem felejtem el az arcát, ahogy kihátrált a közértből.
"De ők viszont sose nagypofájúak."
Hát azért előfordul... :D
Nekem volt olyan, hogy véletlen neki mentem egy eladónak (aluljárós újsűgboltos, kinn pakolászott), elnézést kértem, majd gúnyosan azt mondta, nyugodtan máskor is, én meg udvariasan mondtam, hogy rendben, nagyon szívesen.
Vannak a kéregetők is, akiknek, ha nem adok pénzt, az felháborodik és szarkasztikusan mondja a semmire, hogy köszönöm (nem mindegyik). Én meg azt, hogy nagyon szívesen.
Érdemes így visszaszólni, és talán veszik a lapot, zavarba hozod őket.
"Már épp átléptem a forgóajtón, amikor utánam üvöltött egy másik vásárló, hihetetlen hangnemben, hogy "kosááár?". "
Na ilyen fura dolgok velem is történnek és nem értem, hogy mi köze van egy vásárlónak, ahhoz hogy a másik vásárló vesz kosarat vagy sem.Ha a közért alkalmazotja szól rád, azt meg tudom érteni.Végülis ideje lenne már megszoknom, hogy ilyen fura világban élünk, mindenesetre nehéz elfogadnom azt, hogy valaki ahelyett hogy a saját életével törödne, a másik idegent figyeli és kötekedik...az öntelt, nagyszájuakkal is ugyanaz a helyzet.A hangos köszönésedet viszont nem értettem, én furcsáltam volna a reakciódat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!