Tanerőnek szóló levél - hogy helyes? Bunkó voltam?
Volt egy téma, ami érdekelt, ezért gondoltam, írok a töritanáromnak egy e-mailt, de eléggé zavarba jöttem, mert ilyen formában még nem beszéltem tanárokkal. Tipródtam, mi legyen a megszólítás, végül "Jó napot kívánok Tanárnő!"-t írtam, ami visszagondolva kicsit udvariatlannak hat, elbúcsúzásnak pedig "Üdvözlettel: X" (csak keresztnév).
Nem voltam neveletlen?
Nem voltál udvariatlan, nyugi. :)
Ugye a bevett megszólítás általában a Tisztelt .....!, de ettől még nem bunkó az sem, ahogy írtad.
Elköszönésnél az Üdvözlettel, vagy a Tisztelettel teljesen normális, még hivatalos levelekben is így írjuk. Csak keresztnév nem gond akkor, ha a tanár nyilván ismer, és ebből már be tud azonosítani.
Szerintem ne aggódj ezen, nyilván a tanárod nem akad fenn ilyeneken. :)
Akkor jó:)
Idén ballagtam, már az érettségin is túl vagyok, szóval valószínű, hogy már nem nagyon fogom látni, de kedveltem, nem akarom, hogy rossz véleménnyel legyen rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!