A Gergő és a Gergely az ugyanaz a név, vagy különbözőnek számít?
Figyelt kérdés
2011. jún. 3. 17:21
1/7 tetro válasza:
mivel a naptárban is külön szerepelnek, így logikusan külön név
2/7 anonim válasza:
külön nevek. lehet Gergő-nek anyakönyvezni.
4/7 Bányai Károly válasza:
Most külön névnek hiszik. Ugyanazon név két változata. A Gergő név a Gergely becézett formájából alakult ki, azután önállósult. Ilyen pl. a Kriszta is.
5/7 anonim válasza:
Külön. Párom is Gergő, nem Gergely.
6/7 anonim válasza:
Attól függ, honnan nézzük: Jelenleg külön név...én Gergely vagyok, de Gergőnek szólítanak, itt becenév. Maga a Gergő a Gergely névből ered, úgy mint pl az Anett-ből az Anettka.
7/7 Botos Dobos válasza:
A Gergő és a Gergely ugyanaz a név,,szal vegyük pl..például az Egri csillagokat,,Néha Gergő volt néha Gergely,,eleve úgy kezdődik..Bornemissza Gergely élete..elkezded az első rész és ott van Gergő 7 esztendős ..én szerintem szal ugyanaz a név
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!