Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen rettentően unalmas...

Miért ilyen rettentően unalmas és befolyásolható mindenki?

Figyelt kérdés

Annyira befolyásolható a legtöbb ember, hogy az már fáj. Kezdve a csordaösztöntől egészen a négyszemközti kommunikációig, akármire rávehetőek, ha az aki befolyásolja őket, szimpatikus nekik. Szinte mindíg észreveszem, a szemem előtt zajlik amikor képmutatóan befolyásolnak valakit, ha megszólnám őket, akkor én lennék a rossz és utána pár hónap múlva sírás, rívás, hogy átverték őket, de hiába is szóltam volna, idióták.

Elég megvenni a legolcsóbb 2-3ezer forintos könyvet amiben le van írva pár manipuláció és szinte tökéletesen alkalmazható.

A másik pedig az unalmasság. Annyira unalmas és egyforma mindenki, ha megnyílnak akkor vannak egyedül eltérések, de erre nem sokan képesek. Nincs egy olyan kaland sem amit szívesen várnék, bármilyen igazi kihívás, mint egy filmben, hanem minden ugyan olyan monoton és mindenki egy robot. A szabadidejükben szinte ugyan azokat a dolgokat csinálják, itt is csak helyenkénti apró eltérésekkel.

ÉRDEKES EMBEREK HOL VAGYTOK?

2011. máj. 26. 15:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Munkában. Én mondjuk falat mászok, de télen most őszintén, hová menjek? A helyes kérdés: Az emberek NAGY része.
2011. máj. 26. 16:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha az lenne hirtelen az általános, hogy mindenki falat másszon, mert azáltal leszel sikeres, gazdag és okos ember, sőt ettől csökken a vérnyomásod csak igazán, akkor ugyanitt tartnánk. Ha nem is válna be, akkor is elterjedt maradna, mert az olyan "jó"! ÉS a szomszéd is ezt csinálja!
2011. máj. 26. 16:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Szubjektiv, hogy ki kinek erdekes. Szamodra mi tesz egy embert erdekesse? En elegedett vagyok, ugy erzem, hogy ismerek erdekes embereket. Unalmas ember nem letezik, mert valaki erdekesnek talalja, mindenki mast keres egy emberben. Meg kell oket ismerni.

Az elsore a valasz, hogy az ember tarsas leny, befolyasolja a tobbi ember, nem tud egyedul, onmagaban letezni. A manipulacio abszolut negativ dolog, de a rahatas nem feltetlenul. Mindenki hat mindenkire. Nem latok ezzel problemat.

2011. máj. 26. 16:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Pszichiátrián?
2011. máj. 26. 16:51
 5/12 anonim ***** válasza:

A csordaszellem engem is zavar.

Nem nagyon van az embereknek önálló véleménye, vagy ha van is, nem merik felvállalni.

Ezért tűnhet az emberek nagy része ugyanolyannak...

de meg kell őket ismerni...az emberek érdekesek...

Te is változtass a hozzáállásodon egy kicsit, légy az emberekhez türelemmel!

2011. máj. 26. 16:59
 6/12 anonim ***** válasza:

engem az bosszant a leginkább, mikor egy embernek nincs a komoly, nagy horderejű kérdésekről saját véleménye, és és az épp aktuális párja vagy barátai szövegét szajkózza.

ez nem feltétlenül az ő hibájuk, hanem a szüleiké, akik nem tanították meg őket egyedül gondolkodni.

nem nevelnek beléjük értékrendet, ami alapján meg tudják határozni önmagukat és a világ dolgait.

a média meg a másik felelős. nem híreket kapunk, hanem saját szájíz által megmagyarázott híreket, készen. nem pedig pusztán és objektíven.

2011. máj. 26. 17:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Ezek mind nagyon egyszerűen megmagyarázhatóak a csoportkohézió, konformitás, non-konformitás és az intedependencia fogalmával. :)
2011. máj. 26. 18:28
 8/12 A kérdező kommentje:

ma 16:33

Az ékezet nélküli válaszoló :))) Üdv ismét. (közben majd rájössz melyik korábbi kérdésemnél írtál, legalább kiderül, hogy milyen hamar vagy képes felismerni embereket az írásuk alapján)

Nem ilyen "Die Hard" szintű izgalomra gondoltam, hanem megfejtendő talányokra.

Nekem jó a hozzáállásom, általában reménykedem, hogy találok valami újat valakiben, de rendre csak bebizonyítom, hogy mennyire unalmasak és egyformák.

2011. máj. 26. 18:35
 9/12 anonim ***** válasza:

és miből gondolod, hogy te olyan iszonyatosan érdekes személyiség vagy?

lehet, hogy más meg rólad gondolja ugyanazt, amit te róluk.

2011. máj. 27. 13:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem gondolom. Igazából felesleges is foglalkozni, hiszen nem láthatom kívülről magam, így bármiféle ilyesfajta erőfeszítés felesleges lenne.

Igen tudom, gondolhatják így a többiek is ennyi erővel, de ez még nem mentség.

2011. máj. 27. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!