Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Általános műveltség bővítése?!

Általános műveltség bővítése?!

Figyelt kérdés
Tudtok ajánlani könyveket, filmsorozatokat, amikkel a magyar és egyetemes történelmet el tudnám sajátítani? Másrészt pedig általános műveltség bővítésére mit használtok?
2011. máj. 23. 00:16
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Mi itt sportolunk, rossz rovatba írtad. Nem olvasunk mi, minek az :xD Még alig vagyok 20 éves de nem olvastam egy könyvet se. Bár alig tok olvasni is
2011. máj. 23. 00:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Milyen célzattal ?

Így van, olvass össze mindent:D

2011. máj. 23. 01:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Halvány emlékeim vannak róla, mintha a 1-4.-es töri tankönyvekben lenne elszórva néhány információmorzsa a magyar történelemről is. De lehet, hogy csak álmodtam...
2011. máj. 23. 05:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez engem is sokáig érdekelt, mert történelmi ismereteim a nullával egyenlők (sosem hozott lázba) az általános műveltségem is siralmasnak mondható.

Viszont nekem eddig nem is volt rá különösebb szükségem.

S mivel az intelligencia-hányadosom igen magas és azokról a témákról, melyek érdekelnek sokat tudok így megbarátkoztam a dologgal - én ilyen vagyok.

Persze, folyamatosan tanulok új dolgokat és vágyom a tudásra. De az a klasszikus, általános műveltség valahogy nem hoz izgalomba. Pl. amikor látok egy kvízt és egy olyan szó jelentését kérdezik, melyet ma már csak az idős, vidéki emberek használnak elvétve akkor nem érzem magam rosszul, amiért ez eddig kimaradt az életemből.

Igazából nem értelek, mert ha hozzám hasonlóan téged sem érdekel akkor így utólag elég nehéz lenne behozni. Ha pedig érdekel akkor felmerül bennem a kérdés, miszerint miért nem figyeltél oda rá iskolában? Mert az általános műveltség nagyrészt iskolában is tanult dolgokból tevődik össze.

Sajnálom, ha kicsit sem volt hasznos a válaszom (hiszen könyvet sem javasoltam) én a szituációnak azt a részét szerettem volna kihangsúlyozni, miszerint nem vagy kevésbé értékes ember attól, mert a szóban forgó témában nem vagy jártas.

2011. máj. 23. 06:52
 5/6 A kérdező kommentje:
6:52 Köszi a válaszod, így is hasznos volt, még egy vélemény láttam... És nem tartom magamat buta embernek, de egy mérnök ha ért a reálos tárgyakhoz, az még kevés a társalgásban, engem az irodalom sosem érdekelt, művészetek sem nagyon foglalkoztattak, de most megismertem egy lányt, és rádöbbentem, hogy mennyi hiányosságom van. És nem miatta akarok fejlődni, hanem magam miatt... A szókincsre pedig tudom, hogy olvasni kéne, mostanában egyre többet is szoktam, de nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de az ilyen szavak mint pl eklektikus, depozitál magától értetődőek? :O
2011. máj. 23. 08:57
 6/6 anonim ***** válasza:

06:52 vagyok és amúgy nőnemű

Szókincs... Én is mindenhonnan az olvasást hallom, de véleményem szerint sokkal több eredményt hoz, ha írni is próbálsz. Akár ide, vagy bárhova. Nem kell nekikezdeni könyvet írni.

Esetemben pl. jobban megmaradnak ezek a dolgok, ha alkalmazom is őket.

Számomra igen, maguktól értetődőek. Ugyanúgy megtanultam ezeket is, mint bármely más egyszerű, magyar szót. A különbség csupán annyi, hogy ritkábban használjuk és sokan nem értik, ezért vannak helyzetek, amikor nem mondhatom. :)

De, hogy megnyugtassalak szerintem velem ellentétben az emberek többségénél ez nincs így, ergo teljesen normális, hogy nehezen jegyzel meg egy-egy idegen szót.

Mindenképp alkoss vele mondatokat, hogy meg is értsd.

2011. máj. 23. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!