Azt miért mondják, hogy a Balkán Bécsnél kezdődik?
Nem tom'.
Talán mert a kelet osztrákok a hiperek parkolójában köpködnek? vagy mert Máriacellben az ember orra alá fingik a nyögdíjas séta közben?
//ezek a személyes tapasztalatok :S//
Mert, sajnos így van.
Balkáni a magyar mentalitás.
Bécstől nyugatra valóban nem bánnak úgy az emberrel, mint Magyarországon. Itt úgy érzed, hogy az ügyintéző, vagy az eladó szívességet tesz, ha kiszolgál. Húzzák a szájukat, pökhendiek a hivatalokban is, pedig elvileg ezért a munkáért kapják a fizetést.
És még számtalan egyéb dolog, az, hogy az emberek leordítanak ismeretlen embereket, udvariatlanok.
A kórházakban is sokszor bunkók az emberrel, mintha sértő lenne, hogy merészelsz beteg lenni.
Sok embert feketén foglalkoztatnak, mondván, örülj, hogy van munkád. Nincs munkaszerződés, nincs munkaköri leírás, túlóráztatnak, kihasználnak a végsőkig.
Megalázó!
Én nem tapasztaltam ilyet mondjuk Skandináviában.
Udvariasak. Lehet, hogy nem tisztelnek, de az udvariasságot megadják.
Egyébként vicces, hogy az úgymond "nyugatiak" is így gondolják a Balkánt, mert amikor Németországban voltam cserediák, akkor kitettek egy térképet, "Balkán félsziget" felirattal, azon Magyarország, és úgy kellett megmutatni, hogy honnan jöttünk, és bemutatni a városunkat, és magunkat.
Úgyhogy nekik Balkán vagyunk, de valljuk be, nem ok nélkül.
Ha szigorúan földrajzilag vesszük, akkor Mo. Európa közepe.
(Tégy egy vonalzót a térképre - hány centi van Portugália és a Kaukázus között - annak a fele mennyi - ott van Mo).
Földrajzilag a Balkán a Dunától délre eső terület.
De az emberek nem földrajzilag gondolkodnak.
Ausztria - Öster-reich azt jelenti. hogy Keleti Birodalom, azaz ott végződik a "jó" világ - onnan már a nagy káosz jöhet.
Igaz, láttam már olyan norvég iskolai Európa-térképet 1910-ből, ahol az utolsó kiírt európai város Kronstadt (Brassó) volt. Attól keletre már csak elsatírozott foltos térkép-szél volt. Azóta viszont elszaporodtak a cigányok és nem mi húzzuk őket felfele, hanem ők minket lefele.
Emiatt módosultak a határok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!