Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a boldog élet...

Szerintetek mi a boldog élet kulcsa/titka?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 00:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Én Istenben találtam meg a boldogságot, s a Biblia tanításai közül egy dolog kifejezetten boldoggá tesz, mióta megélem azt. Nem tudom most szó szerint idézni, de valahogy úgy hangzik, hogy ne aggódjunk, Isten úgyis gondoskodik rólunk. No várj, utána nézek... Hát, nagyjából Máté 6 végig. :)
2011. máj. 19. 09:24
 12/20 anonim válasza:
Na erről eszembe jut 2 ember akinek nem sikerül az erekcioja:) Az egyik peszimista igy szól:" a franc már megint nem áll fel!" A másik viszont optimista és igy szol: " milyen szépen lóg"!:) Hát nem mindegy a hozzáállás az tuti
2011. máj. 19. 10:41
 13/20 Toc126 válasza:

komoly kérdés. a boldogság egy út, nem pedig cél. olyan, mint az élet, végig járod születéstől a halálig. keresni a szépet, ami jó érzéssel tölt el, fejlődni, nyitott lenni a világra, de mindenkinek más. valaki imád snowboardozni és boldogsággal tölti el ha csúszhat, egy másik embernek egész más, egy kellemes piritós pesto-val, egy sör munka után a barátokkal. mindig egy pici jó a világból, megosztva társasággal, párral, családdal, szeretteinkkel. összetett dolog. a kérdés maga is hordoz válaszokat, eleve kommunikáció a többi lénnyel, válaszra várás, tanulni akarás.

a pénz kegyetlen nagyúr ha nincs, de kegyelmes szolgáló, ha van. félig tele a pohár vagy félig üres?

2011. máj. 20. 01:45
 14/20 anonim válasza:
Ha boldog akarsz lenni, tégy másokat boldoggá!
2011. máj. 21. 03:01
 15/20 anonim válasza:
ha tudod, h ki vagy és h hová tartasz, mi a célod + egészség + társ + pénz sem árt :)
2011. máj. 21. 13:46
 16/20 anonim ***** válasza:

A boldog élet titka szerintem értékelni mindent amit az élet ad, örülni neki, és semmi feltételt nem állítani a boldogság útjába.

Szerintem a boldogság mindenkinek adva van, aki létezik, elég megnézni a legkisebb gyermekeket, hogyan örülnek a világnak. Nem követelnek semmit a boldogságukhoz. Minél nagyobbak leszünk annál több követelményt nevel belénk a társadalom. A mai társadalomnak pedig a boldogtalan ember a kulcsfigurája: 1 tedd az embereket boldogtalanná; 2 kínálj az embereknek olyan javakat pénzért, amely által (azt érezheti) boldog lesz 3 persze boldog nem lesz boldog, mert a boldogsága/boldogtalansága pusztán önmagában dől el ezért 3 újabb pénzzel megszerezhető javak irányába fordul.

Tehát ezért célja a mai társadalomnak mindent elvenni az embertől, ami valódi boldogságot jelenthetne számára. A közösségek, család, társ, tekintély, haza, eszmék, emberi értékek, értékrendek, maradjon teljesen egyedül, kiszolgáltatva... És akkor mindene lesz az az autó, amit a reklámokból lát, hogy ő az által lehet valaki...

Tehát boldognak lenni, értékelni mindent, ami van, és körülvesz, és nem feltételt állítani a boldogság elé, hiszen mindig mindenünk adva van ahhoz, hogy boldogok legyünk. Ha nem hisszük el, nézzük csak meg az egy-két éves kisgyermekeket.

2011. máj. 22. 16:42
 17/20 Nagy Péterú válasza:
barátok és sex:) nekem bejön:)) de lehet hog majd 5év mulva megváltozok 18/F
2011. máj. 24. 22:45
 18/20 az.gobe válasza:
Mate evangeliuma 5 fej. 1-12 vers.
2012. júl. 18. 20:50
 19/20 anonim válasza:
1.Olyan munkát végzel amit szeretsz és akkor nem tünik annak csupán kedvtelésnek.2.olyan társsal élsz a ki szeret megbecsül.3.Sok barátod van.4. Bocsáss meg mindenkinek!5.Szeretsd magad!6.Legyél sokat a szabadban!7.Mindig legyenek új céljaid és ha eléred annak is tudsz örülni!Remélem tudtam segíteni!
2012. dec. 13. 08:56
 20/20 csakegylany23224 válasza:
Az hogy ne legyél szomorú
2016. márc. 9. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!