Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha egy 3. nevet szeretnék...

Ha egy 3. nevet szeretnék felvenni az hogyan működik? És kb mennyibe kerülne egy 3. név felvétele?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 20. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Harmadik nevet nálunk nem lehet felvenni. Ha arra gondolsz, hogy van egy darab vezetékneved, meg egy darab keresztneved, és szeretnél egy új keresztnevet, azt lehet. De azt úgy nevezik, hogy második név.
2011. ápr. 20. 19:26
 2/11 A kérdező kommentje:

"Ha arra gondolsz, hogy van egy darab vezetékneved, meg egy darab keresztneved, és szeretnél egy új keresztnevet, azt lehet. "

Igen erre gondolok.

2011. ápr. 20. 19:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Tessék, itt vannak az infók: [link]
2011. ápr. 20. 19:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Egyébként én a saját nevemet ami most van, azt nem akarom megváltoztatni, hanem felvenni mellé egy 2. nevet.

Ezt így lehet?

2011. ápr. 20. 19:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, elvileg ugyanúgy el kell menni a polgármesteri hivatalba, ugyanúgy kell róla nyomtatvány, stb. Hiszen ha bármilyen mértékben megváltozik neved (mondjuk kapsz egy Dr. előtagot), akkor minden egyes okmányodat újra kell készíteni, a személyit, az útlevelet, a diákot, ha van, a taj kártyát, mindent. (Az anyakönyvi kivonaton kívül.) Szóval szerintem ugyanúgy sok-sok nyomtatvány, és polgármesteri hivatal. És persze egy komolyabb összeg, hiszen mire minden íratod megváltoztatod, az bele fog fájni néhány ezresbe.
2011. ápr. 20. 19:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Szóval akkor 10 ezer ft alatt meglesz?:D

Egyébként csak egy sima nevet akarok felvenni szóval nem Dr. meg ilyenek lesznek :D. Csak ami nevem most van, ahhoz sok minden egyéb kapcsolódik és ha lenne egy másik nevem az olyan, mintha új élet is társulna hozzá...Muszáj megtenném úgy érzem!

Köszi a válaszokat:)

2011. ápr. 20. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen,lehet.Az én keresztnevem Szilvia,de a szüleim beraktak hozzá egy másik nevet is, és így lett két keresztnevem: Szilvia Ágnes
2011. ápr. 20. 19:48
 8/11 A kérdező kommentje:

Akkor jó :) Márcsak pénzt kell hozzá szerezni meg nevet persze

Köszi neked is!

2011. ápr. 20. 19:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Megértem, miért akarsz egy második nevet, de ez független attól, hogy Dr. előtagot akarsz vagy csak egy Bélát. :D Így is, úgy is drága mulatság lesz. :) (Én születésemkor kaptam második nevet, Dr. előtagot meg majd három év múlva, muhahaha. :) )

Hogy tízezer alatt meglesz-e, azt nem tudom. Csak a személyi asszem 2-3 ezer, ha elhagyod, ha új kell, ilyesmi. De polgármesteri hivatal, és ott biztos kapsz több infót, meg pontos adatokat. :)

2011. ápr. 20. 19:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Oké köszi :) Még gondolkozok rajta azért :D
2011. ápr. 20. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!