Honnan származik ez a modás? , hogy messziről jött ember
az mond amit akar
Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 20:30
1/10 anonim válasza:
persze, azt mond amit akar. De hogy utána mi történik azzal az emberrel, azt a helyiek döntik el.
2011. ápr. 12. 20:32
2/10 anonim válasza:
A messziről jött embert (idegen ember) nem ismered, nem lehet ellenőrizni, így hát bármit is mondhat neked. Pontosan ezért, csak fenntartásokkal szabad hinni neki.
2011. ápr. 12. 20:35
3/10 anonim válasza:
Úgy van ahogy a második írta.
Ennek a mondásnak az a lényege,hogy egy idegen akit nem ismerünk ,nem tudjuk ki ő,bármit mondhat..Ha jól tud beszélni akkor el is hisszük azt amit mond..Sok olyan ember van aki rögeszmésen hazudozik,és rendszerint annyira jól,hogy csakis azok tudják hogy igazat mond akik ismerik..
Itt a gyakorin ez a mondás nagyon jól tükröződik..Itt nagyon sok idegen ember írogat történeteket.De vajon mennyi az igazság ebből??
Nos bármikor mondhatod ha nem hiszel egy történetet,hogy
"messziről jött ember azt mond amit akar"
2011. ápr. 12. 20:45
4/10 anonim válasza:
Mert a messzirol jott ember szamodra idegen, semmit sem tudsz rola, igy nem tudod, hogy igazat mond-e. Nem szo szerint ertik feltetlenul, hogy messzirol jott, csak egyszeruen ismeretlen ember.
2011. ápr. 12. 21:35
5/10 anonim válasza:
Én úgy értettem a kérdést, hogy a kérdező azt szeretné tudni, melyik tájegység mondása eredetileg.
Nem az a kérdés hogy mi a mondás lényege, hanem hogy honnan származik.
2011. ápr. 13. 07:50
6/10 anonim válasza:
Aki messziről jött, annak a helyiek nem ismerhetik a múltját - ergo azt hazudik, amit akar.
2011. ápr. 13. 21:05
7/10 anonim válasza:
A kérdező nem a jelentését kérdezte, szerintem Ő is tudja mit jelent.
2011. ápr. 16. 23:01
8/10 anonim válasza:
23:01-nek
Akkor te lehetsz a kérdező szóvivője. XD
2011. ápr. 17. 00:54
9/10 anonim válasza:
Szerintem is azt kérdezte, honnan származik. Hát, messziről.
2012. ápr. 29. 11:47
10/10 anonim válasza:
#8 Szó szerint benne van a kérdésben, hogy "Honnan származik a mondás?" a kérdés legelején.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!