Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Minek jár az ilyen iskolába?...

Minek jár az ilyen iskolába? Ez katasztrófa!

Figyelt kérdés

Rajtam kívülálló okok miatt szakmunkásképzőbe kényszerültem.Úgy voltam,hogy legalább szakmát kapok a kezemhez. Lehet,nem egy erős suli,de a tananyagot itt is megkérik. Nem egyszer előfordult,hogy amúgy normálisnak tűnő lányok(lány osztály ugyebár) kedvesen elküldték a tanárt a tetves kva anyjukba. A tanár nem tud mit tenni,mert 15-en vagyunk, és ebből átlag 10 ezt csinálja,talán hárman ha vagyunk,akik odateszik magukat a tanulásra(pedig annyira nem borzalmas a tananyag, szabónak tanulunk).

Üvöltöznek órán,fenyegetnek mindenkit,és ráadásul nem is kisebbségről van szó,az osztályban három roma származású lány van,de ők többnyire csendesek,még oda is figyelnek,bár azért nekik is van egy stílusuk,azonban ez kismiska a többihez képest. Ez valami katasztrófa,hogy valaki ezt megengedheti magának. Az osztály háromnegyede bukásra áll,van aki kijelentette,hogy ő meg akar bukni,a másik véglet az "á,úgysem mer meghúzni a büdös r*banc mert kiszedem a belét".

Harmadév,még egy van hátra ezen kívül,a fele már nagykorú,hatszor bukott szamarak.

Lehet tenni ez ellen valamit úgy általánosságban,vagy ez ilyen lázadó betegség? A legroszabb,hogy még én vagyok lenézve,mert kommunikálok az amúgy nagyon kedves,fiatalos tanárainkkal,jókat szoktam beszélgetni velük,és mert merek egyszerre két nyelvvizsgára készülni(kihasználom odabent is a lyukasórákat).

2011. ápr. 12. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit, hogy tartsd meg ezt a jó szokásodat, ezek meg válogatott ufók, hidd el, még csak annyit sem érdemelnek, hogy rájuk gondolj. Tudod, most ez a "menő" minél hülyébben viselkednek annál jobb nekik. És nagyon sajnálom, hogy nem büntethető a gyerek , mert ezek tudatában vannak hogy mit csinálnak. És a buta emberek szaporodnak úgy mint a nyulak, tehát egyre többen és többen lesznek.

Emelkedj ki közülük továbbra is!

2011. ápr. 12. 09:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk aki már nagykorú, azt ki lehetne tenni, nem tanköteles már. Mármint ha ebben a tanévben töltötték a 18-at, akkor még tankötelesek, de jövőre már nem lesznek azok.

A többit meg, hát a tanárnak kéne fegyelmezni, illetve a szülőkkel is megvitatni a dolgot, persze ehhez az kéne, hogy a szülők partnerként kezeljék a tanárt, és ne ellenségként (és fordítva is). Csak ugye, manapság lehet, hogy a tanár húzza a rövidebbet, ha szeretne rendet tartani... Ez elég nagy probléma. Lassan az lesz itt is, mint Amerikában, hogy biztonsági őr kell az iskolákba. Mondjuk szerintem már tényleg kéne. Ha az okmányirodában van biztonsági őr, mert egyesek az ügyeiket nem képesek kulturáltan intézni, akkor ennyi erővel az iskolákban is lehetne, ha egyszer szükséges. Elég nagy kár, hogy kell, de azzal, hogy egyesek úgy csinálnak, mintha a probléma nem létezne, azzal nem fog megoldódni.

Na de ezt nyilván nem a diákoknak kell megszervezni, de még az igazgatók keze is meg van kötve, ennek önkormányzati szinten kéne eldőlnie, ott meg a többség közelről kb 30 éve látott iskolát.

2011. ápr. 12. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
29%
"Rajtam kívülálló okok miatt..." Nem akarlak bántani, de ilyen nincs. Ha az ember tehetséges és tanul, akkor felveszik gimnáziumba vagy egy jobb szakközépiskolába. Ez nem pénz vagy család kérdése. Ha nem érzed jól magad ott, aholé vagy, ne a világra kend a dolgot, inkább próbálj meg kitörni. Még nem késő!
2011. ápr. 14. 15:05
 4/5 A kérdező kommentje:

akkor mesélek ha hihetetlen: 15 évesen az ország másik végébe hoztak engem,előtte egy "elit" gimnáziumba jártam(bár ide soha nem akartam menni,csak anyucika így döntött),év közben nem volt hely,csak itt,fél évvel később elköltöztem otthonról terror miatt,és hiába akartam,nem tudtam váltani,mert ebből az iskolából pont a híre miatt nem vesznek át senkit-csak a még eggyel lentebb levőbe,ami meg a gettóhoz hasonlít.

van ilyen...

2011. ápr. 14. 15:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Én két okot vélek felfedezni. Az egyik hogy a szakmunkásképzőkbe szokták besúvasztani azokat a tanulókat akik semmire sem alkalmasak. A másik meg hogy lány osztály. Ha túl sok nőt zárnak össze akkor megvadulnak és ez a férfiaknál is így van.
2011. ápr. 14. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!