Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért pont 18 éves kortól...

Miért pont 18 éves kortól számít valaki felnőttnek? Miért nem mondjuk 21 mint Amerikában?

Figyelt kérdés
És ti változtatnátok ezen a számon ha tehetnétek? Én elmúltam már 21 is de még most sem érzem magam felnőttnek, anyukámmal élek, ő tart el, pont ugyanúgy mint gyerekkoromban. A 18 évesek szerintem még nem felnőttek egyáltalán, felelőtlenek, és a többi. Persze ez csak az én meglátásom...
2009. febr. 28. 23:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
76%

Az USA-ban is 18 éves kortól számít valaki törvény szerint felnőttnek. (Pár államot kivéve.) A 21 év a legal drinking age, amikor legálisan piálhatsz.

Én ismerek olyan 50 éveseket is, akikről ha nem gondoskodna a feleségük, akkora lusta és tehetetlen marhák, hogy 3 nap alatt elpatkolnának. Inkább valami tesztet kellene kitöltetni az emberekkel, hogy ki elég felelős ahhoz, hogy vezessen, szavazzon...

2009. márc. 1. 17:17
 12/12 anonim válasza:

18 évtől, nem felnőtt hanem nagykorú vagy. Szerintem nem mindegy. Szerintem valaki 16 évesen is lehet már értelmes (akár mint egy "felnőtt"). Nagyon sok hülye felnőttet ismerek.

18 vagyok!

Ja és nem lenne gáz ha csak 21-től adnának cigit és piát én már 13 évesen vettem piát, aki nagyon akarja az megkapja.

2009. márc. 19. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!